autovit.ro
B SECTIUNI

Autostrada Timișoara-Lugoj a fost deschisă traficului

În seara zilei de ieri (23 decembrie 2015), începând cu ora 19, autoritățile au deschis traficul rutier pe autostrada Timișoara-Lugoj. Printr-un comunicat remis presei, CNADNR (Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) a anunțat că autostradă Timișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625 a fost deshisă traficului.

 

Deși este vorba despre doar un segment, cea mai importantă veste este reprezentată de faptul că se asigură o continuitate pe autostradă de 142 km de la vama Nădlac până în localitatea Traian Vuia. În acest segment sunt incluși și cei 10,5 km din autostrada Lugoj-Deva, finalizați în 2013, dar nedeschiși traficului din lipsa conexiunilor cu restul segmentelor.

Este interesant că finalizarea segmentului proaspăt deschis era programată peste 7 luni, dar datorită managementului bun și emiterii rapide a tuturor autorizațiilor, constructorii au putut să termine lucrarea mult mai repede. Trebuie să recunoaștem că este un sentiment plăcut pentru o țară ca România, unde majoritatea proiectelor de infrastructură se termină cu întârzieri mari și costuri suplimentare.Autostrada_1

Cea mai bună variantă pentru a merge spre Vest

Cei mai câștigați sunt cei care au în plan să plece cu mașina de sărbători spre vestul Europei. Astfel, din București, ruta Deva – Traian Vuia – Nădlac pare a fi cea mai bună și rapidă alternativă în acest moment.

Segmentul proaspăt deschis a fost finanțat de Uniunea Europeană în proporție de 85%, restul de 15% fiind suportați de Statul Român. Zonele de intrare pe acest segment au fost semnalizate corespunzător, iar circulația va fi fluidizată și cu ajutorul echipajelor de la Poliția Rutieră.

De asemenea, trebuie știut că încă nu există benzinării pe acest segment de 142 km, ceea ce impune necesitatea alimentării din timp, dacă este nevoie.

Lotul 2 are 25,6 kilometri și un preț licitat de constructor de 423 de milioane de lei.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)