autovit.ro
B SECTIUNI

Avantaje când cumperi o mașină rulată certificată: siguranță, garanție, preț corect

Avantaje când cumperi o mașină rulată certificată: siguranță, garanție, preț corect

O inspecție riguroasă de către tehnicieni instruiți, verificare istoric mașină și garanție extinsă. Asta face diferența dintre o mașină rulată certificată și alte vehicule second-hand.

Descoperă programele speciale pe Autovit.ro! 👇👇👇

Mașinii rulate certificate versus mașini second-hand

Achiziționarea unei mașini second-hand poate fi cea mai bună afacere când ai toate informațiile pe masă. Când nu le ai, unele riscuri sunt ascunse la momentul cumpărării. Dar dacă apar defecțiuni la scurt timp după investiție? Asta este principala tensiune a cumpărătorilor.

Imaginează-ți că investești câteva mii de euro într-o mașină rulată care “nu bate” și “nu troncăne” la vizionare, dar, la scurt timp după, afli că necesită costuri de reparații ce se ridică aproape la costul de cumpărare. Se întâmplă uneori în România, pentru că șoferii au tendința să amâne sau să neglijeze întreținerea de rutină a mașinilor, optând mai degrabă să vândă atunci când apar mici probleme.

Asta înseamnă că orice întreținere de rutină sau defecțiunile mecanice, ce apar după ce cumperi o mașină fără garanție, trebuie plătite din buzunar.

Riscurile dispar când cumperi o mașină nouă mașină rulată de la un dealership sau producător, printr-un program certificat.

Noua mașină veche sau cum le poți avea pe toate

Principalele motive pentru care soferii cumpără mașini noi sunt garanția și lipsa grijilor că mașina ar putea avea ceva în neregulă. La polul opus, șoferii își îndreaptă atenția către mașini rulate pentru că sunt comercializate la un preț mai bun, scapă de grija deprecierii rapide (cum se întâmplă în cazul achiziției unei mașini noi) și știu că, dacă este bine întreținută, o mașină puțin rulată e la fel de bună ca una nouă.

Aceste nevoi sunt satisfăcute printr-un program certificat. Mașinile CPO – Certified Pre-Owned – îmbină accesibilitatea mașinilor rulate cu garanția calității și fiabilității mașinilor noi.

Cum au apărut programele Certified Pre-Owned și de ce au succes

Mărcile de lux Lexus și Mercedes-Benz au fost printre primele care au creat programe în anii ’90. Lansarea acestor programe a venit dintr-o nevoie de impunere a unui standard de calitate și garanție mașinilor rulate, aflate în perfectă stare de funcționare.

Vehiculele certificate de producător sunt vândute doar de dealeri autorizați și specializați în francizele respective. Modele au o vechime de maximum 5 ani, kilometraj redus, vin cu garanție sau un contract de service extins ce protejează cumpărătorul, finanțare specială și beneficii suplimentare, dezvoltate de fiecare program în parte.

În prezent, în România, majoritatea reprezentanțelor oficiale ale mărcilor de mașini derulează programe Certified Pre-Owned. Asta înseamnă peste 11 de astfel de programe la nivel național.

Avantajelor programelor lansate pe Autovit.ro sunt accesibilitatea – le găsești pe toate într-un singur loc – și beneficiile suplimentare, dezvoltate special pentru utilizatorii Autovit.ro

Ce avantaje oferă mașinile certificate:

 • Garanție extinsă – elimină orice urmă de fraudă auto
 • Inspecții tehnice amănunțite – asigură vânzarea fără defecte ascunse și fără probleme
 • Istoric auto de service transparent și disponibil
 • Modele de mașini noi – rulaj limitat și lansare recentă pe piața auto
 • Extra-beneficii personalizate – oferite de fiecare program în parte: oferte de finanțare, opțiune de trade-in a unei mașini vechi asistență rutieră, etc.

Pe scurt, mașinile second-hand certificate ajunse în reprezentanță sunt supuse unei inspecții stricte, vin cu garanții ale producătorului și oferă avantaje extra cumpărătorilor.

În continuare, ți-am pregătit mai multe informații despre programele speciale cu mașini certificate, pe care le derulăm pe Autovit.ro. Începe turul virtual de siguranță!

Certificate by Renault Selection

100% toate mașinile de pe Autovit.ro cu eticheta Certificate by Renault Selection prezintă următoarele avantaje:

 • Garanție: 12 luni sau 20.000 km
 • Vechime: maximum 6 ani
 • Verificare vehicul: 99 puncte
 • Rulaj maximum: 120.000 km
 • Ofertă de finanțare personalizată
 • Test drive gratuit
 • ITP înainte de livrare
 • Opțiune trade-in: vii cu mașina veche, pleci cu cea nouă!

Vezi peste 200 de oferte >>

Certificate by Ford

100% toate mașinile de pe Autovit.ro cu eticheta Certificate by Ford prezintă următoarele avantaje:

 • Garanție: 12 luni
 • Vechime maximum: 5 ani
 • Rulaj maximum: 120.000 km
 • Aistență rutieră: 12 luni
 • Istoric de service complet
 • Verificare vehicul: minimum 75 de puncte

Vezi peste 100 de oferte >>

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)