autovit.ro
B SECTIUNI

Bentley renunță la tradiție și lansează modelul Bentayga cu motorizare diesel

Bentley a lansat primul model din istoria sa echipat cu motor diesel. Este vorba de SUV-ul de lux Bentayga, care acum poate fi comandat și în variantă diesel. Sub capotă se află motorul V8 TDI de 4.0 litri împrumutat de la modelul Audi SQ7.

Bentley a lansat oficial primul model din istoria sa echipat cu un propulsor turbodiesel. Este vorba de SUV-ul de lux Bentayga, model care deja se bucură de succes. Cererea pentru SUV-uri de lux este la un nivel ridicat și nici un constructor din acestă zonă nu își permite să nu aibă un asemenea model în gamă. Bentley și Lamborghini sunt cei mai noi constructori care au intrat în acestă zona, iar în curând va sosi și Rolls-Royce. Doar Ferrari încă rezistă acestui trend.

Și pentru că un SUV are nevoie și de o motorizare diesel pe măsură, Bentley a decis să ignore tradiția sa și să monteze sub capota lui Bentayga un TDI împrumutat din banca de organe a grupului Volkswagen. Este vorba de motorul V8 TDI de 4.0 litri care echipează și performantul model Audi SQ7. Puterea va fi transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze automate marca ZF cu opt trepte.

Motorul ales de Bentley oferă performanțe pe măsură: 429 CP și 900 Nm disponibili încă de la 1.000 rpm. În ciuda gabaritului său de 2.4 tone, Bentayga poate atinge 100 km/oră în doar 4.8 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 270 km/oră.

Cifrele oficiale spun că Bentley Bentayga V8 TDI va consuma în medie 7.9 litri/100 km. Capacitatea rezervorului de carburant este de 85 litri, ceea ce în teorie îi va oferi modelului Bentayga o autonomie de 1.000 km. Prețul pentru piața din România nu a fost încă comunicat, dar în Marea Britanie acest model va avea un preț de pornire de 135.800 lire sterline.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)