autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Group va construi o uzină auto la Debrecen în Ungaria

Ungaria atrage o nouă investiție auto majoră, grupul german BMW anunțând construcția unei uzine auto în orașul Debrecen, aflat la doar 30 km de granița cu România.

BMW va investi un miliard de euro în noua uzină auto creând peste 1.000 de locuri de muncă.

“Decizia BMW Group de a construi această uzină nouă reafirmă perspectiva noastră pentru o creştere globală. După investiţiile semnificative din China, Mexic şi SUA, acum ne consolidăm activităţile din Europa pentru a menţine un echilibru al producţiei la nivel mondial între Asia, America şi continentul nostru, Europa”, a declarat Harald Krüger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG. “Europa este cea mai mare locaţie de producţie a BMW Group. Numai în 2018 investim peste un miliard de euro în uzinele noastre din Germania pentru a le actualiza şi a le pregăti pentru mobilitatea electrică.”

Noua uzină BMW din Ungaria va putea produce atât automobile electrice cât și mașini convenționale cu motor termic.

Europa este cea mai importantă piaţă pentru BMW Group. În 2017 a reprezentat aproape 45% din totalul automobilelor livrate, cu 1,1 milioane de unităţi vândute. Până la finalul lunii iunie, BMW Group a crescut în multe pieţe de pe continent, livrările de automobile totalizând peste 560.000 de unităţi – o creştere de 1,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

BMW Group spune că a ales orașul maghiar Debrecen datorită infrastructurii foarte bune, legăturilor logistice adecvate și apropierea de rețeaua de furnizori consacrați.

BMW este al patrulea constructor auto ce alege Ungaria pentru a deschide o uzină auto. Audi, Mercedes-Benz și Suzuki mai dețin facilități în țara vecină.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)