autovit.ro
B SECTIUNI

BMW i3 a primit un facelift și o versiunea sportivă numită i3s

Poate părea surprinzător, dar BMW i3 este cea mai bine vândută mașină electrică din Europa, dar și din lume. Am spus surprinzător doar prin prisma prețului ridicat față de versiunile convenționale, pentru că i3 este un model construit de la zero pentru a fi electric și impresionează la toate capitolele. Pentru Salonul Auto de la Frankfurt, BMW a pregătit un facelift pentru i3, dar și o versiunea sportivă, cu pretenții dinamice ridicate și mai multă putere.

Chiar dacă versiunea normală a lui i3 nu a primit modificări la capitolul sistem de propulsie, puterea fiind în continuare de 170 CP, schimbările aduc noutăți importante. Schimbările importante au avut loc la capitolul design. Restilizarea spoilerelor faţă şi spate accentuează lăţimea automobilului, întărind percepţia dinamică.

O bandă decorativă cromată, care acoperă întreaga lungime a spatelui, şi poziţionarea denumirii modelului şi a emblemei eDrive pe marginile exterioare ale hayonului sunt elemente de desing care întăresc percepţia lăţimii automobilului. Noul BMW i3 este echipat standard cu faruri LED integrale, care folosesc unități LED atât pentru faza scurtă cât şi pentru cea lungă, dar şi pentru luminile de zi. La interior au devenit disponibile trei linii de echipare, denumite Loft, Lodge şi Suite.

Acestea sunt disponibile ca alternativă la versiunea standard. De exemplu, opţiunea de design interior Lodge include o nouă tapiţerie pentru suprafaţa scaunelor, Solaric Brown, care combină pielea naturală, tratată cu extract de frunze de măslin, cu un material textil din lână. Pentru că trebuie să fie un exemplu sustenabil, BMW i3 susţine dezvoltarea durabilă prin materiale selecţionate, inclusiv plastic reciclat, materii prime regenerabile, fibrele naturale şi lemn de eucalipt cu granulaţie naturală. Peste 80% din suprafeţele vizibile pasagerilor sunt realizate din materiale reciclate sau din resurse regenerabile.

BMW i3s – mai multă putere, o dinamică mai bună

Pentru că tradiția bavareză dominată de sportivitate trebuia respectată, BMW a pregătit, în același timp cu faceliftul versiunii normale, un model special, denumit BMW i3s. Acesta vine echipat standard cu suspensie sport, care include o reducere cu 10 milimetri a gărzii la sol. Extinderea cu 40 de milimetri a ecartamentului în comparaţie cu BMW i3 are un impact suplimentar asupra dinamicii și agilității. Noul BMW i3s este disponibil cu jante exclusive de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design “double-spoke”, care sunt mai late cu 20 de milimetri decât versiunile disponibile anterior. Ele pot fi comandate în variantele de culoare Bicolour şi Jet Black.

BMW i3s oferă o interpretare dinamică mai sportivă, dispunând de un motor electric de 184 CP care generează un cuplu maxim de 270 Nm. Doar 6,9 secunde sunt suficient pentru ca noul BMW i3s să accelereze de la 0 la 100 km/h, în drum spre viteza maximă de 160 km/h. Autonomia electrică ajunge la 280 de kilometri conform ciclului de testare NEDC şi circa 200 kilometri în utilizarea zilnică.

Un motor pe benzină, cu doi cilindri şi putere de 38 CP, pentru extinderea autonomiei (range extender) este disponibil ca opțiune atât pentru noul BMW i3, cât şi pentru BMW i3s. Motorul acţionează un generator care produce energia necesară în timpul condusului pentru a menţine un nivel constant de încărcare a bateriei de înaltă tensiune. Astfel, autonomia în utilizarea cotidiană crește cu 150 de kilometri.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)