autovit.ro
B SECTIUNI

BMW i3 și i8 sunt comercializate oficial și în România. Prețurile încep de la 37.000 euro

Importatorul BMW în România a anunțat începerea comercializării pentru modelele din gama i. BMW i3 și BMW i8 pot fi comandate oficial și de către clienții de la noi din țară, România devenind piața cu numărul 50 unde sunt vândute modelele din gama i.

BMW a decis că piața din România este pregătită pentru modelele din gama i. Începând cu jumătatea lunii noimebrie, clienții BMW din România pot comanda modelele i 3 și i8. România devine astfel a 50-a piaţă BMW i la nivel mondial şi astfel poate primi comenzi oficiale pentru modelul electric BMW i3 şi modelul plug-in hybrid sportiv BMW i8. Demersul marchează startul unui pachet extins de programe şi servicii, BMW 360, care să susţină dezvoltarea pieței de automobile electrice în România. Reţeaua de dealeri autorizaţi include două centre, în Bucureşti (prin Automobile Bavaria Băneasa) şi Iaşi (prin APAN Motors).

BMW i3, modelul electric destinat uzului urban are un preț de pornire de 37.000 euro (TVA inclus), în timp ce varianta echipată cu range extender (motor pe benzină ce generează energie electrică) are un preț de pornire de 41.700 euro. BMW i3 folosește un motor electric ce generează o putere de 170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm, disponibil de la turaţie zero. Motorul cântăreşte doar 50 de kilograme. BMW i3 sprintează de la 0 la 60 km/h în aproximativ 3,7 secunde şi de la 0 la 100 km/h în 7,2 secunde. Acumulatorul litiu-ion oferă modelului BMW i3 o autonomie de 130-160 de kilometri în regim de condus cotidian.

Lions on Baia Mare

“În ultima perioadă am constatat o efervescență a interesului pentru modele BMW i. Deja am preluat primele comenzi şi livrările trebuie să înceapă anul viitor. Suntem foarte încrezători în potențialul pieței din România. În plus, există un interes mare în piaţă pentru proiecte de infrastructură şi, cu susţinerea programelor guvernamentale pentru automobile electrice, aşteptăm cu mult optimism anul viitor”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i în România.

Lions on Baia Mare

“Observăm o conexiune evidentă între datele de vânzări şi iniţiativele politice: ori de câte ori guvernele oferă stimulente concrete pentru e-mobilitate, numărul de înmatriculări pentru BMW i3 cresc. În Norvegia, am vândut circa 2.000 BMW i3. Acest volum reprezintă o cotă de 22% din totalul automobilelor BMW vândute în Norvegia în 2014. Acum să privim spre piaţa internă din Germania, unde aproximativ 2.100 de clienţi au decis să achiziţioneze un i3. Dar aceasta înseamnă mai puţin de un procent din totalul vânzărilor BMW din această ţară”, observa Norbert Reithofer, în calitate de CEO BMW Group, în luna martie 2015.

Modelul sportiv i8 cu propulsie hibridă se adresează unul public mai exclusivist, mai precis celor care își doresc un automobil aparte cu calități sportive, dar propulsat de un sistem hibrid. Prețurile pentru modelului BMW i8 încep de la 138.300 euro (TVA inclus).

Lions on Baia Mare

Sistemul hibrid plug-in al BMW i8 coține un motor pe benzină cu trei cilindri, tehnologie BMW TwinPower Turbo – dezvoltă 231 CP şi 320 Nm – şi un motor electric sincron ce oferă 131 CP şi 250 Nm. Un al doilea motor electric pe puntea spate funcţionează ca starter pentru propulsorul pe benzină şi asigură un plus semnificativ de cuplu şi un răspuns instantaneu pe acceleraţii. În plus, acesta poate funcţiona ca generator, asigurând-se că automobilul dispune mereu de resurse de energie pentru motorul electric faţă şi de puterea totală de 362 CP, în orice stil de condus.

0 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)