autovit.ro
B SECTIUNI

BMW M2: cel mai nou și performant model bavarez are 370 cai putere

După îndelungi speculații și o lungă așteptare, BMW a mărit gama modelelor M cu un nou membru: M2. Cel mai mic reprezentat al sportivelor bavareze este construit pe platforma Seriei 2 Coupe și promite să fie unul dintre cele mai distractive modele ale mărcii. Motivul? 370 cai putere și 4.3 secunde de la 0 la 100 km/oră.

Odată cu introducerea Seriei 1, BMW a încercat crearea unui model M de buzunar. Astfel s-a născut Seria 1 M Coupe, un model produs în serie limitată. Astăzi, BMW M2 este urmașul și succesorul lui Seria 1 M Coupe.

BMW M2 are la bază coupe-ul Seriei 2, dar mai departe totul a fost conceput în atelierele diviziei M GmbH. Motorul folosit de cea mai nouă rachetă de buzunar BMW este un șase cilindri în lini, twin turbo ce furnizează 370 cai putere și 465 Nm. Valoarea cuplului poate crește la 500 Nm pentru perioade scurte de timp, o valoare impresionantă pentru o mașină de gabaritul lui M2.

bmw-m2-11

Puterea este transmisă către puntea spate prin intemediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Clienții care vor aleagă această variantă de transmisie vor avea la dispoziție o mașină ce poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.5 secunde. Dacă vor opta pentru transmisia automată M DCT cu șapte trepte, vor avea parte de o accelerație și mai eficientă, efectuată în 4.3 secunde. Viteza maximă este limtată electronic la 250 km/oră, dar cu pachetul M Driver, viteza maximă poate fi urcată la 270 km/oră.

Suspensia a fost creată special de diviza M, Specialiștii germani combinând punțiile față și spate de la modelele M3 și M4. A fost adăugat un diferențial activ, iar direcția este reglată special pentru a se potrivi cu caracterul modelelor M.

bmw-m2-6

La interior regăsim atmosfera speficică modelelor M, cu inserții de fibră de carbon, și tapițerie cu piele Dakota pentru scaunele sport. La exterior, M2 se remarcă printr-o caroserie cu linii agresive, spoilere față și spate fiind special desenate.

Lansarea comercială a modelului BMW M2 este prevăzută pentru primăvara anului 2016.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)