autovit.ro
B SECTIUNI

BMW M2 Competition – copilul teribil din Munchen

M2 Coupe e istorie, trăiască M2 Competition. Deși era unul dintre cele mai performante modele din segmentul sport al modelelor de clasă compactă, M2 Coupe a lăsat loc în gamă unei evoluții, pe care bavarezii de la BMW au denumit-o M2 Competition. Iată tot ceea ce aduce nou.

 

Cea mai importantă optimizare pe care o aduce noul modelul este cea legată de propulsor. Deși are aceeași cilindree ca înainte, respectiv 3,0 litri, motorul montat sub capota lui M2 Competition este complet nou și este bazat pe cel deja existent la M3 și M4. Dacă înainte de schimbarea de generație M2 avea 370 CP, acum puterea maximă a crescut la 410 CP, o creștere impresionantă pentru acest nivel de putere.

Este cumva și normal pentru că M2 trebuie să-și apere reputație în fața rivalilor săi clasici de la Audi și Mercedes. RS3 Sportback are deja 400 CP, iar zvonurile spun că noua generație a lui A 45 AMG (acum cotat la 381 CP) va avea tot 400 CP.

Datorită noului propulsor, M2 Competition poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,2 secunde atunci când este echipat cu transmisia DCT cu dublu ambreiaj și 7 trepte. În cazul în care se optează pentru cutia manuală cu 6 trepte accelerația 0-100 km/h se desfășoară în 4,4 secunde. În ambele cazuri, viteza maximă este limitată la 250 km/h sau la 280 km/h în cazul în care se optează pentru M Driver’s Package.

Alte schimbări importante aduse de noua generație a lui M2 sunt legate direct de sistemul de răcire, mai performant și regândit pentru o mai bună eficiență. Aici sunt incluse elementele aerodinamice care gestionează mai bine fluxul de aer, direcționându-l eficient spre zonele cheie.

De asemenea, evacuarea este complet nouă și beneficiază de două flapsuri active, care pot controla tonalitatea în funcție de preferințele șoferului. Tot la capitolul noutăți trebuie trecută optimizarea sistemului de frânare, dar și posibilitatea de a opta pentru noi scaune scoică, cu tetiere integrate și logo M2 iluminat.

La capitolul exterior, M2 a primit elemente ușor redesenate, faruri cu LED adaptive, iar materialele de la interior au primit o atenție mai mare. Tot pentru exterior notăm posibilitatea de a comanda culoarea Hockenheim Silver, indisponibilă până acum.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)