autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Seria 2 Gran Tourer – primul monovolum cu șapte locuri produs de marca bavareză

După ce anul trecut BMW a renunțat la tabu-uri și a intrat pe teritoriul monovolumelor cu tracțiune față și motor amplasat transversal, anul acest plusează și lansează primul monovolum cu șapte locuri din istoria mărcii. Este vorba de noul BMW Seria 2 Gran Tourer, o variantă cu amptament mărit a modelului Seria 2 Active Tourer.

Cu noul BMW Seria 2 Gran Tourer, BMW intră într-un nou segment de automobile şi abordeză o categorie absolut nouă de clienţi. Este primul monovolum cu șapte locuri din istoria mărcii BMW și vine să completeze familia modelului Seria 2 Active Tourer lansat anul trecut. Cele două modele sunt identice din punct de vedere al designului, fiind diferențiate de partea din spate și de plafonul mai înalt. Noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă un spaţiu amplu şi un portbagaj generos, a cărei capacitate poate fi extinsă de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spătarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maximă este asigurată de bancheta care dispune standard de culisare înainte-înapoi, cu spătar divizat în raport 40:20:40, rabatabil la apăsarea unui buton, şi cu sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Posibilităţi suplimentare sunt oferite de cel de-al treilea rând de locuri, disponibil opţional, care poate fi rabatat complet în podeaua portbagajului.

Motorizări disponibile la lansare

P90171837-highResCinci motorizări vor fi disponibile la lansarea pe piață a noului model BMW Seria 2 Gran Tourer. Toate propulsoarele vor fi supraalimentate și vor avea puteri cuprinse între 116 și 192 CP. În varianta standard, noul model Gran Tourer va avea tracțiune față, dar vor exista și versiuni cu tracțiune integrală. Primul motor din gamă este turbodieselul de 1.5 litri ce dezvoltă 116 CP și 270 Nm. Este motorul ce se va afla sub capota modelului 216d. Urmează modelul 218d cu motor TwinPower Turbo de 2.0 litri de 150 CP și 330 Nm. Pentru cei care își doresc un monovolum cu adevărat performant, pot alege varianta 220xd cu motor de 190 CP, 400 Nm și tracțiune integrală.

Gama de motorizări pe benzină este alcătuită din două propulsoare. Modelul 218i va folosi motorul cu trei cilindri de 136 CP și 220 Nm, cifre suficient de mari pentru o accelerație de 9.5 secunde și o viteză maximă de 205 km/oră. Al doilea model pe benzină este 220i, sub capotă aflându-se motorul de 2.0 litri turbo de 192 CP și 280 Nm.

Inovație pentru cei mai mici pasageri

Datorită noii aplicaţii “myKIDIO” (iniţial disponibilă doar în Germania), călătoriile lungi pot fi distractive chiar şi pentru tinerii pasageri. Aplicaţia debutează odată cu BMW Seria 2 Gran Tourer şi oferă conţinut potrivit pentru copii şi familii – cum ar fi filme artistice, seriale, cărţi audio şi jocuri audio – pe tablete precum Apple iPad, astfel încât pasagerii din spate să se distreze. Conducătorul şi pasagerul din faţă deţin controlul deplin asupra conţinutului rulat: aplicaţia poate fi operată cu uşurinţă prin intermediul controlerului iDrive şi a monitorului de control, imediat ce dispozitivul mobil este conectat la automobil. În acel moment, aplicaţia “myKIDIO” permite controlul şi utilizarea conţinutului potrivit vârstei pe tablete, astfel că şi călătoriile lungi se transformă într-o experienţă plăcută pentru copii. Afişajul central arată ce vizualizează copiii pe tablete, iar cei mici aflaţi pe locurile din spate pot utiliza BMW Kids Cockpit pentru a verifica informaţiile cu privire la călătoriei (cum ar fi timpul estimat al sosirii, viteza sau temperatura exterioară) într-o manieră simplă şi amuzantă.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)