autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Seria 5 – a șaptea generație a modelului german a debutat oficial

Noul BMW Seria 5 a debutat oficial. Cu un look inspirat de fratele său mai mare, proaspăt lansatul BMW Seria 7, noua berlină premium se prezintă cu motorizări noi și tehnologii de ultimă oră.

Așteptarea a fost lungă și pigmentată de o serie de imagini teaser, dar în final, BMW a decis să dezvăluie primele imagini oficiale cu noul model Seria 5. Berlina are acum un design inspirat de fratele său mai mare, BMW Seria 7 și aduce cele mai noi tehnologii disponibile în clasa mare premium. BMW Seria 5 are de înfruntat o concurență puternică formată din modele ca Mercedes-Benz E-Klasse, Jaguar XF, Audi A6 sau Volvo S90.

Noul BMW Seria 5 a fost dezvoltat pe o platformă complet nouă numită Efficient Lightweight, ceea ce înseamnă că noul model este mai ușor cu 100 kg față de varianta anterioară. Cu o lungime de aproape cinci metri, noul Seria 5 propune suficient spațiu la interior plus un portbagaj de 530 litri.

bmw-seria5-16

Ca și până acum, BMW Seria 5 va putea fi comandat și în variantă cu tracțiune integrală xDrive. Noul model va avea lumini de zi LED în echiparea standard, plus faruri full LED ca opțiune. Sistemul de infotaiment se bazează pe un ecran de 10 inch ce poate recunoaște gesturile, precum și comenzile vocale. Toate sistemele active de siguranță sunt prezente pe noua Serie 5, de la păstrarea automată a benzii de rulare și frânarea de urgență până la avertizarea de unghi mort și multe altele. De la Seria 7, noul model a împrumutat și sistemul de parcare automată, ce poate fi făcută doar cu ajutorul cheii inteligente, în timp ce conducătorul stă în afara mașinii.

bmw-seria5-70

La capitolul motorizări și transmisii, BMW Seria 5 va putea fi comandat cu cutie de viteze automată Steptronic cu opt trepte pentru toate versiunile, singura excepție fiind modelul 520d, ce poate fi configurat și cu cutie de viteze manuală.

Noul 530i este acum echipat cu un motor de 2.0 litri turbo ce oferă 252 CP. Există și o versiune mai puternică pe benzină pe varianta 540i, un motor de 3.0 litri de 340 CP. Pentru cei care își doresc un motor diesel, BMW propune varianta 530d de 265 CP. Versiunea 520d Efficient Dynamics de 190 CP va fi disponibilă ulterior.

bmw-seria5-82

Va exista și o versiune hibrid numită 530e iPerformance dar și o versiune M Performance numită M550i cu motor de 4.4 litri ce oferă 462 CP.

bmw-seria5-83

Noul model BMW Seria 5 va debuta public la Salonul Auto de la Los Angeles din acest an, iar primele exemplare vor ajunge în show-room-uri în luna februarie a anului viitor.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)