autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Seria 8 Concept – precursorul unui coupe de lux, dinamic și elegant

În fiecare an, la concursul de eleganță de la Villa d’Este, BMW uimește publicul cu concepte extrem de futuriste, care își pun amprenta pe viitoarele modelele de serie ale constructorului bavarez. Însă, anul acesta, strategia s-a schimbat ușor. Chiar dacă este un concept, BMW Seria 8 urmează să devină model de serie. Și da, va exista chiar și un M8, lucru oficial confirmat.

 

Pentru BMW, Seria 8 este un model care și-a pus amprenta semnificativ asupra istoriei și a existat mereu o presiune exterioară pentru readucerea la viață a acestui model. În paralel, momentul pare oportun pentru acest plan, în special datorită faptului că pe piață există Mercedes-Benz Clasa S Coupe care se bucură de un veritabil succes. Așadar, BMW a tăcut și a făcut. La concursul de eleganță de la Villa d’Este, patronat tradițional de BMW, bavarezii au expus un concept absolut senzațional care urmează să devină un Seria 8 de serie. Despre design nu se poate vorbi prea mult și nu pentru că nu am avea de ce, însă liniile superbe trebuie admirate și mai puțin comentate. Pentru construcție, BMW a utilizat materiale ușoare, precum aluminiul și carbonul și a reinventat absolut orice element de la interior în materie de design. Așadar, versiunea de serie s-ar putea să aducă o schimbare de la linia tradițională actuală, fără însă a altera ADN-ul tipic mărcii.

BMW M8

BMW M8 este dezvoltat în paralel

Deși nu a fost prezentat la Villa d’Este, BMW M8 a fost confirmat oficial de bavarezi prin prezentarea unor poze oficiale. Totodată, M8 a fost văzut pe celebrul circuit de la Nurburgring, camuflat, însă inscripționat cu hashtagul M8 și textul Too Many Secrets. Ca orice alt M din program, acesta va avea parte de un tratament special, cu admisii de aer mai mari, un sistem de frânare performant, evacuări cu patru țevi și un motor setat special. Nu avem încă nicio informație despre propulsor, însă este de așteptat ca acesta să fie cea mai recentă versiune a V8-ului de 4,4 litri, care echipează actualul M5 și M6. Puterea maxim? Nu știm exact, dar în jurul valorii de 600 CP.

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)