autovit.ro
B SECTIUNI

BMW va lansa șapte modele cu tracțiune față în următorii ani

Până nu demult, ideea unui BMW cu tracțiune față părea imposibilă pentru fanii mărcii. Astăzi, acest lucru a devenit realitate, iar marca bavareză nu vrea să se oprească aici. Pentru următorii ani, BMW pregătește încă șapte modele ce vor folosi tracțiunea pe puntea față, inclusiv un posibil roadster Z2.

În primăvara anului 2010, BMW a confirmat faptul că va produce un model cu tracțiune față și motor amplasat transversal. Era o veste mare pentru o marcă care nu trădase până atunci principiul de bază al unui automobil sportiv: motor amplasat longitudinal și tracțiune spate. BMW a decis să facă acest pas din rațiuni comerciale, iar primul model a fost prezentat deja publicului în acest an. Este vorba de monovolumul BMW Seria 2 Active Tourer. Acest model este însă doar primul dintr-un gama mult mai mare de automobile cu tracțiune față ce sunt pregătite în acest moment de către BMW.

SUV-uri de dimensiuni mici

BMW plănuiește lansarea a cel puțin șapte noi modele în viitori ani ce vor folosi noul principiu de tracțiune adoptat odată cu lansarea lui BMW Seria 2 Active Tourer. Următorul model cu tracțiune față din gama BMW va fi o versiune ceva mai bine crescută a monovolumului ce se va numi Seria 2 Gran Tourer și va oferi șapte locuri. Acest model va fi prezentat publicului chiar în acest an. Un alt model confirmat deja este următoarea generație a SUV-ului X1, din care va fi derivată și o versiune mai sportivă numită X2, ce va imita stilul de SUV coupe al fraților mai mari X4 și X6. Noile SUV-uri vor fi disponibile cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală. Noua generație BMW X1 va fi lansată în 205, urmând ca X2 să apară în 2016 sau 2017.

497719lApoi, BMW pregătește noua generație a modelului Seria 1, ce va adopta noua platformă UKL, folosită deja de noul model Mini Hatchback. Acest lucru înseamnă că viitoarea generație a modelului BMW Seria 1 va fi un automobil cu tracțiune față ce va va fi lansat undeva în anul 2018. Așa că cine își dorește un BMW compact cu tracțiune spate trebuie să profite de actuala generație.

Roadster cu tracțiune față

BMW mai pregătește două modele, care nu au fost încă confirmate oficial. Primul dintre ele este un roadster compact ce va purta denumirea Z2 și va fi primul model BMW de acest gen ce va adopta tracțiunea față. Pentru cei care nu vor fi satisfăcuți de acestă soluție, BMW va oferi și o variantă cu tracțiune integrală. BMW Z2 va fi lansat cel mai probabil în 2016. Ultimul pe listă este modelul Seria 1 Sedan, un BMW cu tracțiune față ce va intra în competiție directă cu modelele Mercedes-Benz CLA și Audi A3 Sedan. Noul BMW Seria 1 Sedan va fi dezvălui publicului în 2017.

7 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)