autovit.ro
B SECTIUNI

BMW X5 xDrive40e este primul model hybrid plug-in produs de marca bavareză

BMW a prezentat oficial primul său model plug-in hybrid ce face parte din gama SUV-ului X5. Numit BMW X5 xDrive 40e, noul model folosește un motor electric alimentat de un set de acumulatori ce poate fi încărcat la o priză clasică de 230V plus un motor termic pe benzină de 2.0 litri TwinTurbo.

BMW X5 40e este primul model cu propulsie hibridă ai cărui acumulatori pot fi alimentați și de la o priză de 230V din gama constructorului bavarez. BMW nu a vrut să renunțe la sportivitate oferind o putere totală de 313 CP generată de motorul pe benzină de 2.0 litri Twin Turbo cu patru cilindri și electromotorul sincron. BMW X5 xDrive40e reuşeşte un consum mediu mixt de 3,4-3,3 l/100 km şi un consum mixt de electricitate de 15,4-15,3 kWh pe aceeaşi distanţă parcursă. Emisiile CO2 sunt de 78-77 g/km (date în conformitate cu ciclul de testare EU pentru automobile hybrid plug-in, pot varia în funcţie de dimensiunea anvelopelor alese). Pentru a alimenta motorul electric ce este integrat în transmisia automată Steptronic cu opt trepte, modelul BMW X5 xDrive40e folosește un set se acumulatori Litiu-Ion. Acest set de acimulatori poate fi încărcat și de la priză casnică de 230 V, timpul de încărcare fiind de trei ore și 50 minute. De asemenea, pentru încărcare poate fi folosit un BMW i Wallbox sau o stație publică de încărcare. Dacă pentru încărcare se folosește sistemul BMW i Wallbox, timpul de încărcare scade la două ore și 45 minute. Pentru a se economisi spaţiu, acumulatorul de înaltă tensiune se află sub podeaua portbagajului, acolo unde este şi protejat bine în cazul unui accident. Capacitatea portbagajului este de 500 litri și poate fi mărită la 1.720 litri prin rabatarea spătarului banchetei. Motorul electric de 113 CP și 250 Nm și setul de acumulatori pot propulsa automobilul în mod pur electric pentru o distanță de 31 kilometri, o distanță suficient de mare pentru traseul zilnic al multora dintre noi.

Performanțe în stil BMW

P90175328_highResBMW X5 xDrive40e realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h. Pentru aceasta, sistemul combină un motor cu patru cilindri pe benzină care foloseşte tehnologia TwinPower Turbo care dezvoltă o putere maximă de 245 CP şi un cuplu de 350 Nm. Acesta este combinat cu un motor electric sincron inserat în cutia de viteze cu opt trepte care dezvoltă 83kW/ 113 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm. Întregul sistem este cuplat la cele patru roţi prin sistemul de tracţiune integrală inteligentă, BMW xDrive. Puterea maximă a sistemului este de 230 kW/ 313 CP, în timp ce cuplul maxim este de 450 Nm. Sistemul hibrid este completat de o baterie litiu-ion compusă din 96 de celule care oferă o capacitate de 9 kWh. Modelul BMW X5 xDrive40e are mai multe moduri de rulare ce pot fi alese prin intermediul butonului eDrive ce este amplasat pe consola centrală. În setarea de bază AUTO eDrive, performanţele sunt amplificate prin intermediul propulsiei electrice, cuplul maxim de 250 Nm fiind disponibil imediat pentru acceleraţii puternice. Alternativ, modul MAX eDrive  face ca BMW X5 xDrive40e să ruleze exclusiv în regim electric, cu emisii zero, de exemplu în traficul urban. Când acumulatorul de înaltă tensiune este încărcat complet, automobilul are o autonomie de până la 31 de kilometri în modul de condus 100% electric, cu o viteză maximă limitată la 120 km/oră. Prin apăsarea unui buton se activează modul SAVE Battery pentru a menţine nivelul de energie din acumulator sau a permite încărcarea acestuia în timpul deplasării. În acest fel, energia electrică poate fi conservată pentru condus în regim electric pentru etape viitoare ale călătoriei.

În ceea ce privește consumul de carburant în situații de zi cu zi, BMW spune că noul său model poate parcurge un traseu mixt de 60 kilometri cu un consum de 6.5 litri/100 km. Pentru a asigura o autonomie optimă, BMW și-a dotat SUV-ul hybrid plug-in cu rezervor de carburant de 85 litri.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)