autovit.ro
B SECTIUNI

BMW X5 ajunge la cea de-a patra generație

La 20 de ani de la primul model lansat, părintele familiei X a ajuns la cea de-a patra generație și a trecut de borna de 2,2 milioane de unități vândute. Noua generație a lui BMW X5 va fi disponibilă din luna noiembrie a acestui an și aduce un pachet tehnologic de excepție și o platformă complet nouă. Iată toate noutățile.

 

Deși imaginea generală a designului exterior sugerează imediat apartenența la tradiționala linie a lui X5, noutățile sunt multiple. Printre cele mai importante se numără grila frontală care a crescut în dimensiuni și silueta mult mai dinamică. În ceea ce privește dimensiunile exterioare, X5 a crescut la toate capitolele – lungimea cu 36 mm (4922 mm), lățimea cu 66 mm (2004 mm) și înălțimea cu 19 mm (1745 mm). În plus, ampatamentul este și el mai mare cu 42 mm, ajungând la 2975 mm, ceea ce înseamnă că spațiul disponibil pentru pasageri va fi extrem de generos, sensibil mai mare față de generația actuală.

Însă, schimbările importante se află la interior, unde X5 aduce o nouă planșa de bord în gama BMW. Comenzile pentru climatizare sunt inovativ poziționate în partea de sus, cu un display între aeratoare, schimbătorul de viteze a fost redesenat, head-up display-ul este mai generos dimensionat, iar o multitudine de noi sisteme fac viața mai ușoară celui de la volan. Ca și până acum, X5 este disponibil opțional cu șapte locuri, iar capacitatea portbagajului a ajuns la 645 de litri.

Pentru noua generație vor exista numeroase posibilități de configurare, pachetele xLine și M Sport fiind doar două dintre ele. Jantele disponibile au dimensiuni de la 18 la 22 de inchi, iar farurile cu laser intra în lista de opțiuni a lui X5.

Una dintre cele mai importante schimbări în ceea ce privește platforma este faptul că aceasta permite o suspensie pneumatică pe ambele punți, spre deosebire de cea veche ce permite doar pentru puntea spate. Acum, X5 are o gardă la sol variabilă, ceea ce a deschis orizonturi noi și pentru programele de rulare în off-road (sand, rock, gravel, snow), mult mai performante pentru noua generație și datorită diferențialului blocabil de pe puntea spate, special optimizat în acest sens.

În ceea ce privește motorizările, X5 urmează să fie lansat cu patru unități: xDrive50i (V8, 462 CP, indisponibil în Europa), xDrive40i (L6, 340 CP), M50d (L6, diesel, 400 CP) și xDrive30d (L6, 265 CP).

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)