autovit.ro
B SECTIUNI

BMW Z4 – sportivitate bavareză în cea mai pură esență de roadster

Indiferent că vorbim despre Z1, Z3 sau Z4, BMW a știut întotdeauna să creeze emoție pură atunci când vine vorba de roadsterele mărcii. Lucrurile nu s-au schimbat nici acum, pentru că noul Z4 arată spectaculos și promite una dintre cele mai entuziasmante experiențe în spatele volanului. Iată toate informațiile despre BMW Z4.

 

Față de vechea generație, Z4 a crescut ușor în dimensiuni, fiind cu 85 mm mai lung (4324 mm). Totuși, în mod bizar, ampatamentul este mai scurt cu 26 mm (2470 mm), însă spațiul interior este mai bine optimizat, grație platformei moderne. O schimbare majoră este trecerea de la plafonul rigid al vechii generații la un hayon textil, mult mai practic, mai ușor de pliat și depozitat. Acesta poate fi pliat în doar 10 secunde, până la o viteză de 50 km/h și poate fi comandat în două culori.

În ceea ce privește echipamentele opționale, BMW propune cele mai avansate tehnologii de care dispune marca. Un exemplu în acest sens sunt farurile cu tehnologie LED disponibile standard, la care clienții pot comanda opțional o versiune mai performantă a lor, cu funcție adaptivă și dispunere a LED-urilor de tip Matrix. Ca și până acum, pe lângă alte linii de echipare, există pachetul M care aduce un design mai sportiv, cu elemente mai puternic conturate.

Ecranul central al sistemului multimedia are o diagonală de 10,25 inchi, la fel ca și cel care are rolul de instrumentar digital, poziționat în fața șoferului. Ca o noutate, sistemul de operare permite funcția Remote Software Upgrade, ce asigură actualizările de soft de la distanță.

În momentul lansării gama de motorizări cuprinde trei unități, toate turbo și pe benzină, două dintre ele având o cilindree de 2,0 litri, iar cel de-al treilea de 3,0 litri. Prima versiune este denumită sDrive20i și produce 197 CP, fiind capabilă să accelereze de la 0-100 km/h în doar 6,6 secunde. Cea de-a doua variantă poartă indicativul sDrive30i și propune o putere maximă de 258 CP și o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde.

Ultima și cea mai puternică versiune este denumită M40i, puterea maximă fiind de 340 CP, în timp ce accelerația 0-100 km/h este realizată în doar 4,6 secunde. Toate cele trei versiuni sunt oferite doar împreună cu o cutie automată cu 8 trepte, cutia manuală fiind pentru prima dată indisponibilă la Z4. Versiunea de top va fi echipată în dotarea standard cu un tren de rulare adaptiv, sistem de frânare M și un diferențial spate M Sport.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)