autovit.ro
B SECTIUNI

Bucureștenii au acum la dispoziție prima parcare de tip Park & Ride cu acces direct la transportul în comun

Șoferii bucureșteni și cei care au treabă în Capitală au acum la dispoziție prima parcare de tip Park & Ride. Situată în Străulești, parcarea este conectată direct cu magistrala 4 de metrou și transportul de suprafață.

Metrorex și Ministerul Transporturilor au inaugurat prima parcare de tip Park & Ride din București, în zona Străulești, pe șoseaua București-Târgoviște.

Parcarea Park & Ride are 660 locuri disponibile într-o clădire cu parter și trei etaje și oferă acces direct la stația de metrou Străulești prin intermediul unei galerii subterane, sală de așteptare pentru călătorii transportului public orășenesc și autogară cu 11 locuri.

Prețul pentru utilizarea parcării este de un leu pe oră. Deocamdată, nu au fost anunțat și tarife pentru eventuale abonamente pentru utilizatorii care ar dori să folosească parcarea pe termen lung.

Parcarea va fi utilă celor care fac naveta din localitățile învecinate ca Mogoșoaia sau Buftea și vor să evite traficul din București folosind metroul pentru a ajunge la destinație.

Autoritățile bucureștene spun că vor construi parcări de tip Park & Ride la toate ieșirile importante din Capitală pe autostrăzile A1, A2, A3 și în alte zone. Singurul proiect aflat în desfășurare este cel al parcării de la capătul șoselei Pantelimon, dar lucrările nu avansează de mai bine de un an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)