autovit.ro
B SECTIUNI

București, în top 10 al orașelor cu cel mai congestionat trafic din lume

În cazul în care vă întrebați sau nu erați siguri despre cât de aglomerat este orașul București acum există statistici care ne arată clasamentul unui astfel de top. Traficul din capitala României este cel mai concestionat dintr-o capitală a unei țări care face parte din Uniunea Europeană. Mai mult, singurele orașe din Europa unde circulația rutieră se desfășoară mai greu decât în București sunt Moscova și Istanbul.

 

În această săptămână, TomTom, liderul la nivel global în soluții de navigație prin GPS, a publicat un clasament cu gradul de congestionare a traficului din zonele urbane. Acesta a fost evaluat ținând cont de timpul suplimentar necesar pentru a ajunge la destinaţie, față de un drum considerat liber. Unde s-a clasat orașul București? Pe locul al 6-lea. Pentru a ajunge la destinație, un șofer are nevoie de un timp mai mare cu 43% față de cel necesar dacă nu ar exista trafic. De exemplu, un drum pentru care în mod normal sunt necesare 30 de minute este parcurs în 43 de minute, iar asta este doar o medie, deoarece la orele de vârf indicele de întârziere crește la 83% pentru orele dimineții și la 87% pentru cele de seară. Asta însemană că cele 30 de minute se transformă în aproape o oră.

trafic

Cel mai aglomerat oraș din lume este în America Centrală

După topul TomTom, cel mai aglomerat oraș din lume este Mexico City, al cărui indice de congestionare ajunge la o medie de 59%, cu vârfuri de 97%. Locul al doilea în top este ocupat de Bangkok, urmat de Istanbul, Rio de Janeiro și Moscova. După acestea urmează București. Topul este continuat de Salvador, Recife, Chengdu și Los Angeles.

Este foarte interesant că alte capitale ale Europei, recunoscute pentru traficul concestionat sunt poziționate mult mai jos în top. De exemplu, Roma și Londra au indici de trafic de 38% fiecare.

Compania TomTom a analizat peste 14.000 de miliarde de intrări efectuate pe o perioadă de opt ani și a luat în calcul 295 de orașe, dar topul de mai sus a fost întocmit utilizând doar datele din 2015.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)