autovit.ro
B SECTIUNI

Bucureștiul se pregătește pentru noi șantiere în trafic

Bucureșteni, vi se pregătesc noi șantiere care vor îngreuna traficul și mai mult. Însă, dacă ne ghidăm după vorba “tot rău spre bine”, peste câțiva ani ar trebui să circulăm fluent pe marile bulevarde din București. Cele mai importante lucrări care vor debuta sunt destinate construirii a trei pasaje, despre care am scris și anterior, dar despre care acum avem mai multe detalii.

 

Al doilea pasaj suprateran ca lungime din București, după cel de la Basarab, va avea 1,3 kilometri și va începe imediat de la ieșirea din pasajul Obor, pe sensul spre Iancului. Acesta va trece peste intersecțiile cu Bulevardul Ferdinand și Șoseaua Iancului, adică intersecțiile care adună zilnic cozi interminabile, în special la orele de vârf. Costul acestui proiect se ridică, în fază inițială, la 107 milioane de euro, dar cum știm foarte bine din exemplele trecute, aceste costuri sunt foarte rar menținute. De cele mai multe ori, costul final este mult mai mare decât planificarea inițială. Totuși, dacă facem o comparație directă, acest pasaj va fi sensibil mai ieftin decât pasajul suprateran Basarab, care a costat nu mai puțin de 255 de milioane de euro, deși estimarea inițială era de doar 60 de milioane de euro. Foarte interesant este că Primăria Capitalei vrea să obțină acești bani de la Uniunea Europeană, mai ales că proiectul există deja prins la nivel european, în lista de proiecte coordonate de BERD.

bucuresti

Un alt proiect foarte interesant este cel care vizează intersecția dintre Mihai Bravu și Calea Vitan. Deși Primăria încă nu știe dacă pasajul va fi unul subteran sau unul suprateran, costul este stabilit la 26 de milioane. Totuși, în situația în care nu există un proiect final, prețul este foarte ușor influențabil. Pentru ambele pasaje, timpul de execuție este stabilit la 2 ani, dar foarte rar termenele de predare pentru aceste lucrări au fost respectate. Și aici vorbim doar de cazurile în care lucrările au început și au continuat fără probleme, fiind exemple în care contractele au fost reziliate în mijlocul lucrărilor, scenariu întâlnit la recentul inaugurat pasaj de peste Dîmbovița (blvd. Mihai Bravu).

Aceste pasaje au rolul de a fluidiza traficul pe inelul principal de circulație al orașului București, dar până vor fi terminate ne așteaptă alți ani de cozi, blocaje și trafic paralizat la orele de vârf. Cam cum se întâmplă acum în intersecția Piața Sudului.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)