autovit.ro
B SECTIUNI

Car of the Year 2019 și-a desemnat finaliștii

În mod tradițional, la fiecare final de an, organizația care jurizează și acordă premiul pentru Mașina Anului în Europa anunță finaliștii pentru anul viitor. Până la momentul în care vom afla câștigătorul, știm deja cei șapte finaliști. Iată care sunt aceștia.

 

Cele șapte modele care au ajuns în finală au fost votate de cei 60 de jurnaliști care fac parte din juriu Car of The Year. Aceștia vor furniza votul lor final înainte de anunțarea câștigătorului care se va face în seara zilei de 4 martie 2019, în preziua Salonului Auto de la Geneva.

Anul acesta, cei 7 finaliști au provenit din segmente extrem de diferite și avem chiar și un candidat surpriză, pe care puțini îl vedeau ajuns în finală. Cele șapte modele sunt: Alpine A110, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz Clasa A și Peugeot 508.

Este evident că cea mai mare surpriză o reprezintă Alpine A110, un model care se vinde doar pe puține piețe, nu este de volum și nici nu reprezintă un etalon în segmentul său. Cu toate acestea, el se numără printre cei 7 finaliști.

Un alt model interesant care a ajuns în finală este Jaguar I-Pace, primul SUV electric din segmentul premium, care deja are un succes peste așteptări.

Citroen a prezentat pentru prima dată în Europa SUV-ul C5 Aircross la Salonul Auto de la Paris. Acesta are toate șansele să devină un hit, fiind spațios, cu un design șic și bine echipat. Clasa compactă are trei reprezentanți în finală, doi proveniți de la constructorii generaliști și unul din segmentul premium.

Kia Ceed, Ford Focus și Mercedes-Benz Clasa A vor încerca să se impună și au șanse extrem de mari, deoarece sunt pline de echipamente de ultimă generație, au platforme noi, ușoare și sunt mai confortabile ca niciodată.

Singurul model din clasa medie este Peugeot 508, în care francezii își pun mari speranțe, grație designului bine primit și pachetului tehnologic variat și bogat.

Niciunul dintre cei șapte finaliști nu este favorit cert până la anunțarea câștigătorului, dar pare că Ford Focus, Kia Ceed și Peugeot 508 au un mic avans față de restul modelelor. Nu este exclus însă să asistăm la o surpriză, lucru care s-a întâmplat și în alți ani.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)