autovit.ro
B SECTIUNI

Care este alegerea ta: Mercedes Clasa E sau Audi A6?

O limuzină premium din clasa mare este un automobil la care aspiră foarte mulţi dintre noi, însă de cele mai multe ori acestea sunt maşini care depăşeşsc bugetul multora. Chiar şi aşa, fiecare are totuşi un model preferat. Astăzi am decis să punem faţă în faţă două modele etalon din acest segment şi anume Audi A6 (2004-2011) şi Mercedes Clasa E W211 (2002-2009), despre care am vorbit anterior pe larg (clink pe denumirea maşinii).

În această comparaţie este foarte important şi capitolul costuri de întreţinere dar, mai ales, cel al fiabilităţii, care la astfel de maşini poate aduce cheltuieli neprevăzute foarte ridicate. Maşinile din acest segment merg, în general, foarte mulţi kilometri anual, în special cele aduse din afara ţării, iar asta poate face necesară, destul de repede după achiziţie, investiţia serioasă în piese de schimb şi consumabile. De aceea, astfel de maşini trebuie analizate foarte atent înainte de a fi cumpărate.

Mercedes Clasa E pe scurt

La fel ca orice alt Mercedes, Clasa E este apreciată pentru valorile ridicate pe care le oferă în materie de confort. Astfel, senzaţia de spaţiu este la cel mai bun nivel în clasă, cu scaune de dimensiuni generoase în faţă, şi un nivel de spaţiu foarte bun pentru pasagerii spate. Confortul peste media clasei este adus şi de trenul de rulare foarte elastic, care trece elegant peste denivelări, fără să transmită vibraţii şi zgomote mari în habitaclu.

Deşi Clasa E este oferită cu o multitudine de motorizări pe benzină, noi am recomandat propulsoarele diesel, mult mai economice şi suficient de rafinate pentru o astfel de maşină. Atât dieselul de 2,2 litri, cât şi V6-le de 3 litri sunt alegeri bune.

Audi A6 2009 spateAudi A6 pe scurt

Audi a încercat mereu să îmbine valorile bune de confort pe care le oferă Mercedes cu sportivitatea pe care o oferă BMW, iar acesta este exact şi profilul pe care mizează Audi A6. Spaţiul interior este generos, confortul este bun, iar dinamica poate fi apreciată. Din punct de vedere al motorizărilor, A6 are avantajul unui diesel cu cilindree de sub 2 litri, care la noi aduce beneficii în ceea ce priveşte impozitul anual. Mai mult, această versiune este foarte economică şi obţine valori de consum mai bune decât la Mercedes. Toate dieselurile lui A6 sunt rafinate, iar motoarele pe benzină TFSI au injecţie directă şi supraalimentare şi sunt, de asemenea, mai eficiente decât cele de la Mercedes.

Fiabilitate

Dacă analizăm strict rapoartele de service şi diferite topuri de fiabilitate Audi A6 are un avantaj la acest capitol şi este considerat un model mai fiabil decât Mercedes Clasa E. La Mercedes cele mai importante probleme apar la sistemele electronice, dar şi la cutiile automate sau la injectoarele de la motoarele diesel. La Audi problemele sunt mai comune: sistemul de climatizare sau electronica pot pune probleme. Oricum, trebuie ţinut cont că ambele modele sunt foarte scump de întreţinut, atât prin costurile reviziilor, al carburantului necesar, dar mai ales al pieselor de schimb, în caz că apar defecţiuni.

Atât din ceea ce am relatat aici, dar şi din propriile experienţe, de multe ori relevante, care ar fi alegerea ta dintre aceste două modele şi de ce?

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)