autovit.ro
B SECTIUNI

Care sunt cele mai agile și economice mașini de oraș

Atunci când căutăm să achiziționăm o mașină de pe piața de second-hand, unul dintre principalele aspecte pe care le dorim este un consum de combustibil cât mai mic. Dacă în planurile noastre intră și un model destinat mai mult pentru traficul urban, lucrurile deja se conturează spre un model care se încadrează de la clasa mini la cea mică. Mai jos vă prezentăm câteva modele foarte economice și agile în traficul din oraș.

 

1. smart fortwo

Pe primul loc în acest top se situează micul smart fortwo. Pentru traficul urban acesta este un adevărat campion, fiind foarte ușor de manevrat, ușor de parcat și destul de economic. Oferta de motorizări cuprinde propulsoare pe benzină și pe motorină, iar până la actualul model (fabricație 2015), cutia de viteze este doar robotizată. Trebuie știut că motorizările pe benzină pot consuma destul de mult în traficul urban aglomerat, cu valori ce pot ajunge cu ușuriță la circa 7/100 km. Însă dieselurile consumă puțin, indiferent de trafic și sunt soluția ideală pentru valori de consum reduse. Pentru a afla totul despre fortwo produs între 1998-2007 mergeți în acest link. Un model mai nou de anul 2010 poate fi găsit la un preț de circa 5.000 de euro.

 

2. Mini

Modelul britanic este cel mai apropita rival de fortwo în ceea ce privește dimensiunile exterioare. Deși oferă cinci locuri la interior, Mini este foarte agil și se conduce chiar sportiv. Cea mai economică motorizare disponibilă pentru Mini este cea de pe modelul Mini One D, care are sub capotă un diesel de 1,4 litri și 88 CP (în funcție de anul de fabricație). Deși nu foarte puternic, acesta se conduce plăcut și este perfect pentru oraș dacă sunetul tipic al dieselului nu te deranjează. Motorul pe benzină de 1,6 litri este foarte comun, însă valorile de consum din traficul urban pot fi destul de ridicate.

 

audi a23. Volkswagen Polo 3L / Audi A2

Deși cele două modele sunt destul de rare pe piața de mașini second-hand ele sunt două dintre cele mai economice automobile lansate vreodată. Dieselul cu trei cilindri de 1,2 litri este optimizat special pentru consum, iar caroseria ușoară este mult înaintea vremii sale ca tehnologie utilizată. În oraș, valori de consum de sub 4,0 l/100 km nu sunt foarte greu de atins, ceea ce face ca nota de plată lunară pentru combustibil să fie aproape nesemnificativă. Totuși, reparațiile sau anumite piese de schimb pentru aceste modele pot fi destul de scumpe.

 

Printre alte modele de pe piață care au sub capotă motorizări foarte economice trebuie să amintim: Opel Corsa (1.3 CDTI), Volkswagen Polo (1.2 TDI), Skoda Fabia (1.2 TDI), Ford Fiesta (1.4 TDCI).

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)