autovit.ro
B SECTIUNI

Care sunt cele mai fiabile masini second hand?

Organismul de inspectie tehnica german TUV, omologul RAR-ului din Romania, a dat publicitatii raportul TUV 2013. Iar trofeul placheta de aur a fost atribuit de aceasta data modelului VW Polo, autoturismul de clasa mica demonstrand cea mai mica rata a defectelor pentru o masina utilizata pana la 3 ani. Dar haideti sa vedem cum arata topul anual al celor mai fiabile masini…

Ca si in anii trecuti, raportul TUV a fost intocmit pentru cinci categorii de autoturisme, in functie de durata de utilizare: pana la 3 ani, pana la 5 ani, pana la 7 ani, pana la 9 ani si pana la 11 ani.

De peste patru decenii, raportul anual TUV reprezinta un ghid pentru clientii care intentioneaza achizitionarea unui autoturism second hand. Raportul TUV centralizeaza problemele majore aparute in exploatare la fiecare model in parte si depistate in urma inspectiilor tehnice periodice. Mai trebuie mentionat ca in cea mai recenta editie a raportului TUV s-au folosit date culese pe baza inspectiilor efectuate in anul 2012 la mai mult de 8,1 milioane de autoturisme.

TUV_2

VW Polo – lider in categoria pana la 3 ani

La categoria masinilor cu rulaje de pana in trei ani, VW Polo s-a impus de o maniera categorica, doar 2,2% dintre problemele semnalate la exemplarele inspectate au reprezentat defectiuni semnificative. Locul secund a fost castigat in acest an de compacta Mazda3 (2,7%), in timp ce pe pozitia a treia s-a instalat Audi Q5 (2,8%). Interesant mai este ca in Top 10 din aceasta cea mai importanta categorie a masinilor rulate se afla nu mai putin de 4 autoturisme Toyota: Avensis, Prius, Yaris si iQ.

TUV_3

Toyota Prius – lider in categoria pana la 5 ani

Autoturismul nipon a demonstrat cea mai redusa rata a defectelor posibile in categoria masinilor rulate pana la 5 ani (4,0%). La o distanta destul de importanta s-a pozitionat Mazda2 (4,8%), iar pozitia a treia i-a revenit in acest an modelului Toyota Auris (5,0%)

TUV_4

Porsche 911 – lider la celelalte categorii

Conform raportului anual TUV, Porsche 911 a inregistrat cea mai redusa rata a defectelor (6,2%) dintre masinile rulate pana la 7 ani si inspectate de catre organizatia germana. Toyota Corolla Verso (6,6%) s-a clasat pe pozitia secunda a topului, in timp ce un alt model al constructorului nipon, Toyota Prius, s-a clasat pe locul al treilea cu un rezultat foarte bun de 7%. Si la aceasta categorie a fost inregistrat un numar record de autoturisme Toyota intre primele 10 clasate: astfel, pe langa Corolla Verso si Prius, se mai adauga RAV4, Avensis si Corolla.

Si la ultimele doua categorii, pana la 9 ani si pana la 11 ani, au fost castigate de catre Porsche 911, cu 8,8%, respectiv 11%. In prima categorie locul secund a fost adjudecat de Toyota Avensis cu (9,9%), iar locul al treilea de Honda Jazz (10,7%). In categoria masinilor aflate in exploatare de maximum 11 ani, dupa Porsche 911 s-au clasat Toyota RAV4 (14,2%) si Mercedes-Benz SLK (16,9%).

Cum comentati rezultatele acestui raport anual intocmit de catre TUV-ul german pe baza inspectiilor periodice obligatorii?

89 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)