autovit.ro
B SECTIUNI

Carlos Ghosn, președintele Renault-Nissan, a fost arestat în Japonia fiind suspect de fals în declarația de venituri

Unul dintre cei mai puternici și influenți oameni din industria auto, șeful concernului Renault-Nissan, Carlos Ghosn, se află în mijlocul unui imens scandal, fiind arestat de autoritățile japoneze.

Presa japonează a publicat primele informații conform cărora Carlos Ghosn, cel mai puternic om din concernul Renault-Nissan, a fost arestat la Tokyo fiind suspect de fals în declarația sa de venituri.

O anchetă internă a fost declanșată la Nissan în urma informațiilor primite de la o sursă anonimă. Ancheta avea să descopere nereguli în declarațiile de venit ale președintelului companiei, precum și utilizarea resurselor financiare ale companiei în interes personal. Alături de Carlos Ghosn a fost arestat și Greg Kelly, un alt director important din cadrul companiei Nissan, suspect de aceleași acuzații.

Primele informații arată că Ghosn a ascuns declararea unor venituri de 44 milioane dolari pe o perioadă de cinci ani.

Nissan a recunoscut oficial acuzațiile ce i se aduc lui Ghosn într-un comunicat oficial, precizând că acesta a acceptat de bunăvoie să discute cu procurorii japonezi.

Carlos Ghosn este unul dintre cei mai influenți oameni din lumea auto, el reușind să readucă pe linia de plutire compania Nissan. În 1996 aplica un program dur de reduceri de costuri ce avea să îi aducă renumele de Le Cost Killer. Reușea însă să redreseze compania Nissan și să o readucă în zona de profit. Din 2005, el s-a aflat și conducerea mărcii Renault. În 2016 s-a retras din funcția de CEO al mărcii Nissan, rămânând președinte, dar a păstrat funcțiile de CEO pentru mărcile Renault și Mitsubishi, cea mai recentă marcă din alianță.

Ghosn este unul dintre puțini non-japonezi ce a condus o companie de top din Japonia. Sub conducerea sa, Renault și Nissan au investit masiv în dezvoltatea automobilelor electrice, iar tot în mandatul său au fost lansate modele ca Dacia Duster sau Sandero ce au adus vânzări masive pentru Dacia și Renault.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)