autovit.ro
B SECTIUNI

Cauciucurile de iarna, posibil obligatorii

Guvernantii au in dezbatere un nou proiect de lege care vizeaza obligativitatea montarii pe autovehicule a cauciucurilor de iarna odata cu venirea sezonului rece. Astfel, cei care circula pe drumurile publice echipati necorespunzator si blocheaza din acesta cauza circulatia vor fi aspru sanctionati.

Desi initiativa legislativa se refera deocamdata doar la transportatori, indiferent ca vorbim de marfa sau de persoane, in perioada urmatoare sunt mari sanse sa fie extinsa si la utilizatorii de autoturisme. Ministrul Transportului, Anca Boagiu, studiaza intens acest proiect care urmeaza sa intre in vigoare in numai cateva zile, la 1 noiembrie.

Echiparea masinii cu anvelope de iarna presupune un efort financiar consistent pentru proprietari, iar in vremuri de criza precum perioada actuala este oarecum de inteles de ce unii soferi amana cat pot de mult sau chiar renunta la achizitionarea lor.

Am prospectat rapid piata de profil, iar in urma sondajului am aflat ca preturile pornesc de la aproximativ 240 lei pentru dimensiunea 155/65 R14 (Goodyear) si pot ajunge chiar la 1.200 lei in cazul unor dimensiuni mai mari, specifice SUV-urilor (Michelin). Atentie insa, un cost cazut poate insemna si rabat de la calitate, de aceea sfatul nostru este sa va orientati catre anvelopele cu un raport bun pret/calitate.

Informatiile referitoare la pret au fost preluate de pe site-ul specializat www.janta.ro

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)