
Cu siguranță ai fost întrebat de prieteni despre un service bun sau l-ai căutat când mașina pe care o conduci avea nevoie de reparații. Însă cum identifici dacă un service este de încredere? Până la urmă vrei ca mașina ta să fie în siguranță, reparată corespunzător și tu să fii tratat cu respect. Par cerințe simple, dar de multe ori acestea nu sunt îndeplinite. În continuare îți oferim câteva sfaturi care te pot ajuta să iei o decizie corectă în alegerea unui service auto de calitate.
- Primul aspect, care este cel mai ușor de verificat este să totul să arate curat, iar clădirea să fie îngrijită pe dinafară și pe dinăuntru. Deși nu este un aspect care garantează profesionalismul angajaților, este important cum păstrează aceștia spațiul personal de lucru, deoarece asta arată că regulile sunt respectate, iar pregătirea merge până la acest nivel. De asemenea, este important ca prețurile pentru operațiunile comune să fie vizibile.
- Acreditările și omologările RAR sunt un aspect care poate fi verificat rapid la prima vizită sau chiar înainte ca aceasta să aibă loc, prin intermediul site-ului. Acesta trebuie să reflecte cât mai transparent activitatea serviceului.
- Ai făcut o programare online sau telefonic? Atunci aceasta trebuie respectată întocmai. Asta denotă faptul că orice client este important. Nu este plăcut pentru nimeni să ajungă la timp si să trebuiască să aștepte.
- Mașina ta este inspectată și tratată cu grijă. Asta se poate vedea încă de la micile detalii. Mecanicul este obligat ca, dacă observă vreo defecțiune iminentă sau o piesă uzată care este posibil să cedeze în viitorul apropiat, să vă anunțe înainte să se apuce să facă reparații și să obțină acordul dumneavoastră pentru acestea. De asemenea, trebuie să facă o listă cu problemele identificate și o estimare precisă a costurilor de reparație.
- Nota de comandă sau nota de reparație trebuie să fie redactată pe un formular care cuprinde data, identitatea clientului, modelul autovehiculului și kilometrajul, natura reparațiilor, costul estimativ, dar și durata imobilizării autovehiculului. Aceasta funcționează ca probă, în cazul în care descoperi o discrepanță prea mare între suma estimată inițial și cea de pe factură și face service-ul responsabil în cazul în care țin mașina mai mult decât termenul stabilit sau sau nu fac reparațiile corespunzător.
- Legea obligă service-urile auto să emită, pentru fiecare client, o factură în dublu exemplar, originalul fiind remis clientului, însoțit de chitanță (formularul fiscal) sau chitanța eliberata de POS (la plata cu cardul), ca dovadă a plății. Un service profesionist îți va elibera factura și chitanța fără să fii nevoit să le ceri tu în mod expres.
- Primești înapoi piesele care au fost înlocuite, cu excepția celor care au fost schimbate pe motiv de garanție. Evident, poți renunța la ele, dar doar dacă dorești.
Mai sus sunt doar câteva sfaturi de bun simț care ar trebui respectate de orice service auto. Acestea nu garantează faptul că lucrarea va fi una de calitate, dar ele reprezintă un prim pas pentru stabilirea unei relații de încredere cu unitatea respectivă. Micile detalii sunt întotdeauna importante.