autovit.ro
B SECTIUNI

Ce ai alege între VW Golf V şi Ford Focus II? De ce?

Aceasta este una dintre întrebările pe care foarte mulţi cumpărători de maşini second-hand şi-o pun. Dacă eşti convins că nevoile tale pot fi satisfăcute de un model de clasă compactă este aproape imposibil ca unul dintre cele două modele să nu ajungă pe lista scurtă a preferinţelor tale. Însă, ce se întâmplă dacă trebuie să alegi între ele. Anterior am vorbit pe larg despre VW Golf V şi despre Ford Focus II, deci informaţiile de bază sunt deja cunoscute.

În primul rând, toate revistele de specialitatea apreciază cele două modele şi, chiar dacă ele punctează foarte bine la aproape toate capitolele, există diferenţe care pot înclina balanţa spre un model sau spre celălalt.

Ford Focus pe scurt

Ford Focus este apreciat pentru trenul său de rulare care asigură probabil cea mai sportivă ţinută de drum din clasă. Focus se conduce foarte agil, oferă multă tracţiune la limită, direcţia sa este foarte comunicativă, iar modul în care se controlează oferă foarte multă plăcere. Interiorul este spaţios, însă unul din punctele slabe ale Focus-ului este calitatea materialelor utilizate pentru planşa de bord. Alt dezavantaj ar fi că motoarele pe benzină sunt toate aspirate, iar cilindreea este mai mare pentru o putere echivalentă cu cea a motoarelor de la Golf. În schimb, dieselurile sunt foarte plăcute, economice şi oferă valori bune de cuplu, iar 1.6 TDCI nu are echivalent ca cilindree în gama lui Golf.

Vw Golf V exterior spateVW Golf pe scurt

VW Golf mizează pe un “întreg” foarte bine optimizat şi, în practică, este foarte greu să găseşti puncte slabe la această maşină. Trenul de rulare realizează un compromis excelent între confort şi sportivitate, însă nu oferă senzaţii la fel de plăcute precum cele de la Focus. Golf este mai “rece” la limită, însă poate merge la fel de repede prin viraje precum o face şi Focus. Interiorul este spaţios, iar materialele şi finisările sunt superioare celor din Focus. Motorul 1.4 TSI este de apreciat la Golf pentru că cilindreea sa aduce taxe şi asigurări mici, dar puterea este la nivelul motorului 1.8i aspirat de la Focus. Mai mult, în versiunea de 170 CP, 1.4 TSI nu are rival în segment la acel an de fabricaţie.

Din punct de vedere al fiabilităţii ambele modele au avut parte de probleme destul de numeroase (vezi articolele din linkurile de mai sus), însă aici se pare că Golf este susceptibil de probleme care pot aduce costuri mai ridicate. Una dintre cele mai costisitoare probleme care poate apărea este ruperea lanţului de ditribuţie la 1.4 TSI, costurile de reparaţie fiind extrem de ridicate.

Astfel, alegerea între aceste două modele din clasa compactă ţine în primul rând de gusturi, dar contează mult şi ce motor aveţi în plan. Oferta lui Golf pare mai bine optimizată pentru motoarele pe benzină, în timp ce Focus are avanatej în ceea ce priveşte propulsoarele diesel.

Dacă ar trebui să alegi între cele două modele, care ar fi alegerea ta? Ford Focus II sau VW Golf V?  

 

46 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)