autovit.ro
B SECTIUNI

Ce ati alege intre VW Golf, Opel Astra si Ford Focus?

Nu de putine ori am fost intrebat care dintre cele trei compacte ar fi cea mai potrivita alegere… Si tot de atatea ori raspunsul a fost invariabil: depinde de asteptari. Fiecare dintre aceste trei modele reprezentative pentru piata auto second hand din Romania au atat puncte forte, cat si puncte slabe pe care as vrea sa le discutam impreuna…

Masinile de origine germana au fost intotdeaua prima optiune a romanului cand vine vorba despre achizitia unei masini second hand. De-a lungul anilor, aceste compacte teutone si-a consolidat o buna imagine, mai ales prin prisma fiabilitatii exemplare, performantelor dinamice si deprecierea mai redusa in timp a pretului de achizitie. Insa ca orice masina, chiar si cea germana nu are numai puncte forte. Dar hai sa le luam pe rand, intr-o ordine aleatoare…

golf

VW Golf

Relevanta pentru puterea de cumparare a romanului este in acest moment cea de-a cincea generatie care a fost fabricata in perioada 2003 – 2008.

Puncte forte: Devalorizarea in timp este printre cele mai reduse din segmentul compact. Astfel dupa o utilizare de cativa ani, proprietarul isi poate recupera o mare parte din suma investita. In plus, rata defectiunilor costisitoare este destul de redusa.

Puncte slabe: Un punct nevralgic il poate reprezenta instalatia de climatizare din cauza functionarii neregulate a gestiunii electronice. Alte necazuri mai provin de la slabirea sistemelor de prindere a plansei de bord, precum si zgomotele generate la viteze mari de chederele geamurilor.

astra

Opel Astra

Cunoscuta si sub numele de Astra H, cea de-a treia generatie a fost fabricata intre anii 2004 si 2008.

Puncte forte: Se impune prin calitatea buna a fabricatiei, rata redusa a defectelor posibile, precum si pretul avantajos la cumpararea la valoare second hand. Mai puncteaza prin gama variata de propulsoare, dar si prin costul moderat al pieselor de schimb.

Puncte slabe: O mare parte a problemelor aparute in exploatare au vizat instalatia electrica, fiind semnalate aprinderi nemotivate ale unor martori luminosi, precum si functionari neregulate ale instalatiei audio. Pe lista de nemultumiri, utilizatorii au mai adaugat antifonarea si chederele folosite atat la etansarea habitaclului cat si a blocurilor optice.

focus

Ford Focus

In acest moment, cea mai apreciata versiune este cea de-a doua generatie Focus, fabricata in perioada 2004 – 2011.

Puncte forte: Una dintre cele mai rentabile oferte la valoare second hand, compacta Focus se impune prin raportul avantajos dintre rata posibilelor defectiuni, calitatea fabricatiei si pretul de achizitie. Multi proprietari s-au mai declarat multumiti de sistemul de franare ferm, tinuta de drum exemplara, precum si echiparea standard consistenta.

Puncte slabe: La primele loturi fabricate au fost semnalate probleme cu etansarea habitaclului, precum si aprinderi nemotivate a unor martori luminosi din plansa de bord. A mai fost remarcata o durata de viata relativ scurta a ambreiajului, insa defectiunea este influentata si de stilul de condus.

Acestea ar fi caracterizarile succinte ale principalele oferte second hand din segmentul compact. Insa haideti sa completam aceste descrieri pe baza experientei voastre… Va astept comentariile mai jos…

99 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)