autovit.ro
B SECTIUNI

Ce impresie v-a lasat prima generatie Skoda Octavia?

Un autoturism care a trecut cu bine examenul de maturitate, prima generatie Skoda Octavia este chiar si acum o optiune adecvata pentru clientii care dispun de bugete mai limitate. Totusi trebuie tinut cont ca nici acest autoturism nu a fost lipsit de cateva dintre “bolile copilariei”…

Unul dintre primele modele produse de constructorul ceh dupa “intrarea” sub tutela grupului VW, prima generatie Octavia s-a dovedit in timp un autoturism deosebit de profitabil. Mai mult, de-a lungul anilor clientii au catalogat Skoda Octavia ca fiind un VW Passat la un pret mai atractiv. Sa fie oare chiar asa?

Chiar daca a fost lansata in anul 1996, prima generatie Skoda Octavia a debutat destul de timid. De abia dupa facelift-ul major introdus in anul 2000, autoturismul a cunoscut o crestere considerabila a cotei de piata si s-a impus decisiv in randul clientilor. Mai mult, ca urmare a acestei aprecieri, constructorul a luat decizia ca prima generatie sa fie fabricata si comercializata o buna perioada de timp in paralel cu Octavia II.

Utilizatorii au apreciat in primul rand calitatea fabricatiei si confortul oferit pasagerilor. Iar cu toate ca linia caroseriei este destul de “imbatranita” pentru standardele actuale in materie de design, conform numarului de oferte disponibile pe Autovit.ro, prima generatie Skoda Octavia detine o pondere insemnata din piata autoturismelor la mana a doua.

In practica s-a mai constatat ca raportul dintre fiabilitatea per ansamblu si pretul de achizitie se conserva destul de bine in timp, iar costurile de intretinere nu devin o povara pentru clientii cu bugete limitate. De asemenea, utilizatorii au mai mentionat ca materialele din plastic prezente la interior sunt rezistente la uzura, iar alte motive de satisfactie ar fi omogenitatea ansamblului motor si cutie de viteze, precum si sistemul de franare ferm.

O bila neagra este acordata sistemului electric care in timp da semne de “oboseala”. Astfel utilizatorii au semnalat o serie de informatii eronate furnizate de martorii luminosi din plansa de bord. O parte dintre clientii au mai mentionat ca persoanele mai inalte care calatoresc pe locurile din spate pot fi dezavantajate pe distante lungi de pozitia cam inghesuita a genunchilor. Insa per total nu au fost reclamate defectiuni majore daca exploatarea s-a incadrat in limitele normale, iar intervalele de revizie au fost respectate chiar si dupa expirarea garantiei.

Voi ati mai sesizat si alte probleme la prima generatie Skoda Octavia?

24 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)