autovit.ro
B SECTIUNI

Ce masina se preteaza unui tanar?

Achizitionarea autoturismului potrivit este o decizie grea, mai ales in cazul tinerilor soferi. Alain Menu, pilotul de curse WTCC, ofera o serie de sfaturi referitoare la cumpararea autovehiculelor pentru adolescenti.

Atunci cand isi aleg primul autoturism, soferii tineri prioritizeaza stilul, sistemele infotainment si viteza maxima in procesul de achizitie, asta in timp ce parintii se concentreaza mai ales pe siguranta, costuri de functionare si fiabilitate.

Oricat de tentant ar fi pentru un adolescent un model sport puternic ca prim autovehicul, data fiind experienta limitata in condus, se recomanda ca acesti soferi tineri sa conduca un autoturism de oras practic sau o masina de dimensiuni mici.

“Condusul cu viteza nu este periculos in sine, dar trebuie sa fii extrem de alert la volan, in special in oras si pe timp de noapte. Fie ca ma lupt pentru a obtine locul intai pe pista de curse sau ma deplasez in masina cu familia, siguranta rutiera are o importanta vitala. Ca parinte, stiu cat de importante sunt dotarile de siguranta atunci cand vreau sa achizitionez un autovehicul si le sfatuiesc si pe celelalte familii sa discute despre acest lucru atunci cand cumpara primul autovehicul al copiilor lor.”, spune pilotul Alain Menu, membru al echipei Chevrolet participante la Campionatul Mondial de Turisme.

De asemenea, Alain Menu ofera cinci sfaturi tinerilor soferi aflati in cautarea unui autoturism:

  1. Tinerii trebuie sa se orienteze catre autovehicule bine dotate in privinta sistemele de siguranta, precum airbaguri, sistem de antiblocare a rotilor la franare (ABS) si dispozitive de pretensionare a centurilor de siguranta. Daca bugetul permite ar trebui luate in calcul masini cu punctaje de patru-cinci stele la testele EuroNCAP.
  2. Trebuie verificate dotarile standard ale autovehiculului pentru a satisface toate nevoile adolescentului: un portbagaj mare pentru echipamente sport, un scaun ortopedic sau un sistem de navigatie.
  3. Este de preferat un autoturism cu un consum redus de carburant pentru a diminua costurile alimentarii acestuia.
  4. Evaluarea aspectului exterior al unui autovehicul rulat este usor de efectuat, dar verificarea starii componentelor mecanice ale acestuia constituie un aspect important. Asa ca se impune o inspectie tehnica inainte de achizitie care sa vizeze franele, rotile si celelalte elemente ale autovehiculului.
  5. Tinerii trebuie sa fie atenti si la buget deoarece un autoturism necesita o serie de costuri de intretinere pentru o exploatare indelungata. Pe langa acestea se mai adauga taxele si asigurarile, precum si posibilele reparatii.

Cum vi se par aceste sfaturi oferite de pilotul Alian Menu? Mai puteti adauga alte sfaturi pentru tinerii aflati in cautarea primului autoturism?

88 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)