autovit.ro
B SECTIUNI

Ce muzica ascultam in masina?

In afara cazurilor evident foarte nororcoase, cand simfonia cilindrilor face redundanta instalarea unui sistem audio, muritorii de rand asculta muzica in timp ce sofeaza (ador folosirea unor termeni deveniti oarecum arhaici…).
In cele ce urmeaza ma voi referi la cei care chiar au un interes pentru ce fel de muzica asculta, nu la cei carora nu le prea pasa ce zdrangane la radio.
A propos radio, zilele astea – dar ce spun eu, saptamanile astea-, Magic FM a impanzit frecventa cu melodii de Craciun de dimineata pana seara de imi si imaginam ca Mos Craciun a venit, a livret pachetul, a plecat si noi tot inchistati in Jingle bells-Jingle bells-Jingle bells am ramas…E placut, e tonic, e in spiritul perioadei, insa e cam mult si asa mi-a venit ideea sa va intreb ce muzica ascultati la volan si de ce?
Eu, de exemplu, prefer o muzica sprintara, optimista si chiar ritmata daca vreau sa “atac” o anumita portiune fantastica gen Padurea Bogatii.

Sa zicem ca pornesc la drum insotit de Ray “The Genius” Charles:

La scurt timp il las sa preia stafeta pe Louis Prima – vocea lui King Louie din Cartea Junglei, cat sa ma trezesc bine de dimineata:

http://www.youtube.com/watch?v=bzIEa1VJ4aQ
Apoi pe masura ce mecanica se incalzeste si ma apropiu de munti, imi administrez o doza de autosugestie de la Queen:

Incep virajele, schimb doua trepte in jos si da-i si da-i cu ZZ TOP pana incepe turbina sa se inroseasca:

http://www.youtube.com/watch?v=JZRB12zrNgM

Urcand palierele, nirvana incepe sa se instaleze si mut repede pe Deep Purple, care sunt convins ca se refera la mine in text ;-):

Apoi, pe coborarea fantastica de la Babarunca in directia dinspre Cheia spre Sacele, simt nevoia de imbarbatarea celor de la AC DC pe masura ce spatele masinii incearca permanent sa o ia in fata botului:

http://www.youtube.com/watch?v=7YUuyzQDmjY

Transpirat, bucuros, mandru de evolutia pe munte, ajung in Sacele si vreau sa ma calmez, asa ca il invit pe BB King sa ma calmeze pana la un puls cat de cat normal:

Problema majora e ca odata intors in oras, Genesis revine obsesiv, mereu si mereu:

Voi ce muzica ascultati?

5 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)