autovit.ro
B SECTIUNI

Ce parere aveti despre Alfa Romeo 159?

Apreciata initial pentru linia caroseriei si confortul oferit pasagerilor, Alfa Romeo 159 s-a mai facut remarcata in exploatare si prin fiabilitatea situata peste media celorlalte autoturisme din gama constructorului italian. Cu toate acestea si acest model a avut parte de o “tinerete tumultoasa”…

Chiar daca oferta second hand este relativ restransa pe piata autohtona de profil, Alfa Romeo 159 (2005-2011) se dovedeste o investitie rentabila, cu un plus la capitolul imagine.

Utilizatorii unui astfel de autoturism au apreciat sistemul de franare ferm, confortul interior, propulsoarele puternice si comportamentul rutier. In schimb o pondere consistenta dintre clienti s-au declarat mai putin satisfacuti de capitolele consum si durabilitatea finisajelor interioare, o reminiscenta preluata de la venerabila Alfa Romeo 156. In plus, pentru cresterea gradului de confort s-a operat o supradimensionare a caroseriei ceea ce a generat o apreciere consistenta a greutatii totale a autoturismului si astfel prestatiile dinamice au fost penalizate comparativ cu modelul anterior.

La un lot important de exemplare Alfa Romeo 159 din prima decada de fabricatie au fost reclamate zgomote deranjante in habitaclu, ca urmare a slabiri sistemelor de prindere ale unor ornamente interioare. O alta defectiune intalnita frecvent in exploatare este defectarea instalatiei electronice care se manifesta prin aprinderea nemotivata a unor martori luminosi din plansa de bord. De asemenea dupa un rulaj mare transmisia poate genera zgomote si chiar vibratii in rulare. Un alt motiv de insatisfactie ar fi alimentarea neregulata la “pornirea la rece” a motorului 1.9 Multijet, problema manifestata mai ales prin vibratii la relanti.

Cu toate acestea, considerati ca renteaza achizitionarea unui exemplar Alfa Romeo 159 dupa prima tinerete?

127 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)