autovit.ro
B SECTIUNI

Ce parere aveti despre Opel Astra Caravan?

De foarte multi ani, Astra Caravan este cel mai tranzactionat break la mana a doua de pe piata auto nationala. Haideti sa analizam care sunt punctele forte, dar si cele slabe, ale acestui autoturism de familie…

Versiunea break a compactei Opel Astra s-a dovedit de-a lungul anilor un veritabil succes comercial in Romania, doar in acest moment fiind postate 721 de anunturi de vanzare pe Autovit.ro.

In primul rand, Opel Astra Caravan si-a consolidat un bun renume in randul clientilor prin fiabilitatea satisfacatoare, spatiul interior generos si chiar prin pretul de achizitie destul de avantajos. Iar utilizatorii unui Opel Astra Caravan s-au declarat multumiti de volumul mare de incarcare, compartimentarea inspirata a habitaclului, precum si prin prisma costurilor de intretinere care nu genereaza mari batai de cap la varsta a doua. In plus habitaclul se mai remarca prin ergonomia dispunerii instrumentarului de bord si multitudinea spatiilor de depozitare pentru obiectele de mici dimensiuni.

Totusi in timp sistemele de prindere ale unor ornamente interioare se pot slabi si chiar deteriora, iar materialele textile nu sunt prea rezistente la uzura prelungita. In exploatare au mai fost sesizate o serie de defectiuni ale sistemului electronic, precum si probleme legate de etaseitatea habitaclului. Mai trebuie stiut ca tot la varsta a doua, propulsorul diesel si transmisia devin zgomotoase la viteze mari, iar la unele loturi de exemplare a fost depistata o inconstanta a debitului de aer generat de sistemul de climatizare, precum si defectiuni relativ minore ale instalatiei audio standard.

Cele mai apreciate motorizari sunt fara indoiala cele turbodiesel, unele dintre aceste propulsoare fiind deosebit de economice, in special versiunile derivate din motorul 1.7 CDTI. Insa trebuie tinut cont ca o mare parte a exemplarelor disponibile pe piata second hand au rulaje apreciabile, fapt care genereaza o investitie initiala mai mica la achizitie, dar mareste considerabil costurile alocate intretinerii.

Voi ce mai stiti despre Opel Astra Caravan? Daca ar fi cazul, v-ar tenta un astfel de autoturism sau ati opta pentru un model concurent?

28 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)