autovit.ro
B SECTIUNI

Ce parere aveti despre prima generatie Mazda?

Dupa o utilizare mai indelungata, clientii de exemplare din prima generatie Mazda6 au constatat ca ponderea calitatilor o depaseste pe cea a viciilor de fabricatie, asta in timp ce costurile de exploatare nu cresc nejustificat in timp. Mai mult, acestia au fost fidelizati mai ales prin fiabilitatea exemplara a componentelor costisitoare.

Chiar daca s-a lansat intr-un moment destul de greu pentru marca nipona in Europa, prima generatie a modelului de clasa medie a cunoscut un succes comercial care a intrecut toate asteptarile. In primul rand clientii au apreciat linia moderna a caroseriei, gradul ridicat de siguranta si gama performanta de motorizari. In timp, utilizatorii au mai fost satisfacuti de fiabilitatea per ansamblu a componentelor costisitoare, precum si durabilitatea finisarilor interioare.

Mazda6_2

Alte avantaje mentionate de catre clienti ar fi confortul oferit in habitaclu, ergonomia instrumentarului de bord si portbagajul incapator care poate fi suplimentat cu usurinta gratie mecanismului practic de rabatare a banchetei. Tipic pentru marca nipona, echiparea standard este mai mult decat suficienta, iar fiabilitatea propulsoarelor si consumurile la valoare second hand sunt exemplare.

O problema intalnita la un lot relevant de exemplare din prima etapa de productie este deviatia spre dreapta in mers, uzura prematura a pneurilor si vibratii la franare, defecte care pot fi remediate destul de facil din punct de vedere financiar. Printre defectele care au marcat istoricul comercial se mai numara si zgomotul generat de catre coloana de directie. Anomalia este destul de deranjanta in exploatarea cotidiana si necesita o interventie la un service autorizat. Pe parcursul exploatarii au mai fost semnalate necazuri provenite de la proiectoarele cu xenon care pot acuza probleme la aprindere.

Mazda6_3

Totusi defectele posibile nu sunt foarte raspandite ori costisitoare si vizeaza mai ales exemplarele fabricate inainte de facelift-ul din anul 2005. Astfel se recomanda ca la varsta a doua sa va orientati catre un exemplar fabricat intre anii 2006 – 2008.

V-ar tenta achizitionarea unui exemplar Mazda6 din prima generatie?

4 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)