autovit.ro
B SECTIUNI

Ce stie sa faca Renault Alpine A110-50?

La Marele Premiu de Formula 1 al Statului Monaco, Renault a uluit asistenta cu conceptul Alpine A110-50, un tribut adus celebrei Berlinette A110 lansata in urma cu cinci decenii. Acum francezii au realizat un filmulet de prezentare care este mai degraba o lectie de pilotaj realmente impresionanta…

O paralela stilistica intre trecutul si prezentul marcii franceze, conceptul Renault Alpine A110-50 beneficiaza din plin de experienta curselor din lumea motorsport. Prin urmare acest prototip construit pe platforma tehnica a sportivului Megane Trophy dispune de caroserie din fibra de carbon, portiere de tip butterfly si este vopsit in emblematica nuanta “Alpine Blue”….

Si la interior a fost folosita reteta sporty: bare pentru ranforsarea celulei de siguranta, scaune profilate sport si concentrarea pe volan a butoanelor de bord, in genul Formula Renault 3.5. O pata de culoare este consola centrala simpla pe care au fost amplasate o serie de comutatoare, in contrast perfect cu pielea prezenta in mai multe zone ale cock-pit-ului.

Renault Alpine A110-50 este animat de propulsorul V6 de 3,5 litri preluat de la Megane Trophy, o unitate care livreaza 400 CP si dezvolta un cuplu maxim de 422 Nm la 6.200 rpm. Cutia de viteze este de tip secvential cu sase trepte, iar prototipul este dotat cu un diferential cu alunecare limitata si un sistem de franare performant….

Si acum sa il vedem la treaba….

Din pacate, chiar daca a facut mare valva se pare ca Renault Alpine A110-50 va ramane doar la stadiul de prototip. Credeti ca ar trebui realizata o versiune de serie pentru cursa de 24 ore de la Le Mans?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)