autovit.ro
B SECTIUNI

Ce stiti despre prima generatie Mazda3?

Prima generatie Mazda3 a marcat trecerea de la linia terna a venerabilei 323 la un design sporty si plin de personalitate. Iar pe parcursul anilor s-a constatat ca fiabilitatea este doar una dintre calitatile compactei nipone. Care sunt celelalte puncte forte?

Fabricata pe platforma tehnica comuna cu modelele Ford Focus si Volvo S40, prima generatie Mazda3 a fost comercializata intre anii 2004-2009, in doua versiuni de caroserie: hatchback si sedan.

In general, utilizatorii s-au declarat multumiti de tinuta de drum, multitudinea spatiilor de depozitare si organizarea interiorului. Lista se mai continua cu siguranta oferita pasagerilor, propulsoarele puternice si fiabile, precum si cu rata redusa a defectelor costisitoare, mai ales la exemplarele fabricate dupa facelift-ul din anul 2007. Mazda3 mai puncteaza prin postul de conducere bine configurat si dispunerea ergonomica a instrumentarului de bord, cu butoane mari si plasate intuitiv.

Insa la primele autoturisme produse a fost sesizata o posibila defectare a modulului de control care gestioneaza starea airbagurilor frontale.Tot la aceste exemplare s-au semnalat functionari neregulate ale instalatiei de aer conditionat, precum si zgomote provenite de la sistemul de franare. Pana in momentul facelift-ului au mai fost observate anumite defectiuni la sistemul electric, manifestate mai ales prin aprinderea nemotivata a unor martori luminosi din plansa de bord.

In schimb pentru exemplarele Mazda3 fabricate dupa anul 2007 nu au fost identificate probleme majore de fiabilitate, mare parte din aceste vicii de fabricatie reclamate de catre utilizatori fiind remediate. Totusi la achizitionarea unui Mazda3 trebuie sa se tina cont de costurile alocate intretinerii si cele pentru eventualele reparatii, ambele fiind destul de mari.

Pe voi v-ar tenta un exemplar Mazda3? Mai cunoasteti si alte probleme caracteristice acestei prime generatii Mazda3?

53 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)