autovit.ro
B SECTIUNI

Ghid de fiabilitate: Cele mai bune mașini pentru călătorii

Când ne gândim la un automobil de flotă, de cele mai multe ori avem în minte imaginea unui model de clasă mică. Ideal din punctul de vedere al consumului de carburant și al taxelor, dar și ușor de manevrat în oraș, acesta pare să aibă soluții pentru cele mai multe dintre nevoile unei companii.

Ce ne facem, însă, când ne trebuie un vehicul versatil, care să facă față atât în traficul urban, cât și în cel extraurban? Dacă pe lista de priorități intră și ținuta de drum cât mai confortabilă cu putință, modelele din clasa compactă, medie și mare ar putea reprezenta soluția optimă. În rândurile de mai jos, analizăm cele mai pertinente propuneri. 

Știm că ești în căutarea unei mașini rulate, așa că te așteptăm în categoria noastră AUTOTURISME, pentru cele mai noi anunțuri. Descoperă modele potrivite pentru călătorii, din toate clasele, de la cea mică sau compactă, potrivite pentru oraș, până la modele echipate cu sisteme de tracțiune integrală, adaptate celor mai solicitante drumuri. 

cele mai fiabile marci auto

Care sunt cele mai fiabile mărci auto

Când vine vorba despre a face un clasament întreținere auto, care să scoată la iveală brandurile ce merită încredere deplină din partea clienților, autoritatea cea mai respectată la nivel mondial este Institutul American J.D. Power. Anual, instituția întocmește un raport pe baza problemelor raportate de proprietarii de mașini, după trei ani de la achiziție. 

Potrivit situației constatate anul acesta, mașinile de mare serie înregistrează un progres radical la capitolul calității asamblării, cu un nivel ce le apropie tot mai mult de modelele premium. În replică, numărul problemelor raportate în privința funcționării sistemelor multimedia este în creștere. Printre punctele nevralgice se numără sistemele de recunoaștere vocală, conectivitatea cu sistemele de operare Apple CarPlay și Android Auto, sistemele Bluetooth, sistemele de navigație sau ecranele tactile. 

J.D Power ia în calcul doar mașinile care se comercializează la noi, în showroom-urile companiilor, dar este un barometru foarte bun pentru prestația acestora ca vehicule rulate, datorită perioadei de trei ani de monitorizare. Printre brandurile auto cu fiabilitatea cea mai bună, care sunt prezente cu cele mai rezistente mașini atât peste Ocean, cât și în Europa, se numără:

  • Kia;
  • Hyundai;
  • Toyota;
  • Lexus;
  • Porsche;
  • Mini;
  • Mazda;
  • Mitsubishi;
  • BMW;
  • Ford.

Vrei să știi mai mult despre înmatricularea unei mașini? Află aici ce implică acest proces, în cazul unui model adus din străinătate. Ți-am pus la punct o listă cu pașii de urmat, cu actele necesare și cu toate costurile pe care le implică înmatricularea viitorului tău autoturism. În plus, găsești informații utile despre cum se obține autorizația provizorie de circulație. 

cele mai bune masini second hand

Top 10 cele mai bune mașini second-hand din Germania

Modelele prezentate mai jos figurează frecvent într-o mare parte dintre anunțurile pentru autoturisme rulate. Acestea sunt preferate pentru funcționarea lor economică, pentru aspectul practic, dar și pentru că marchează puncte importante la capitolul prestigiu, un criteriu important în business. Indiferent de clasa din care fac parte, aceste mașini și-au demonstrat pe deplin compatibilitatea cu preferințele șoferilor și cu exigențele generate de nevoile tipice deplasărilor extraurbane:

Volkswagen Golf: un model compact, apreciat pentru ținuta de drum excelentă, pentru consumul eficient și pentru calitatea fabricației.

Volkswagen Golf

Dacia Duster: un all-rounder ideal, cu un cost de utilizare foarte prietenos. Potrivit atât în oraș, cât și în deplasările la facilitățile industriale.

dacia duster

Renault Megane: cu prețuri mai mici decât Golf și disponibil ca berlină, Megane are costuri de întreținere mai mici și vine cu o dotare mai generoasă la baza gamei.

renault megane

O mașină rulată trebuie verificată cu atenție, înainte de achiziționare. Ai putea descoperi defecte ușor de remediat, dar și probleme serioase. Dacă vrei ca viitorul tău Jeep Compass să fie mereu în stare bună, descoperă oferta noastră de PIESE la prețuri convenabile și cu livrare rapidă. Ai acces la zeci de vânzători din toată țara și la mii de repere, fie că vrei să faci o reparație, fie o îmbunătățire a automobilului. 

Volkswagen Passat: prezent în orice top auto clasa medie, Passat oferă un confort exemplar, o plajă generoasă de puteri și o fiabilitate generală bună.

VW Passat

Audi A4: Opțiunea premium, tot de la grupul Volkswagen, vine cu plusuri în privința dotărilor de ergonomie, sistemelor multimedia și puterii motoarelor.

Audi A3

BMW Seria 3: dacă dorința unui rulaj orientat spre sportivitate este prioritară, și nu nevoia de confort, aceasta este mașina care va livra senzațiile optime, la un preț pe măsură. 

Ai mașină, ai și cheltuieli. Află care sunt 👉  cele mai costisitoare defecțiuni la o mașină!

BMW Seria 3

vehiculul potrivit

Când un model compact, o berlină sau un SUV se dovedește neîncăpător, trebuie să transporți bagajele și pasagerii în condiții optime, cu vehiculul potrivit. Descoperă oferta noastră de AUTOUTILITARE!

vw touran

Care sunt cele mai proaste mașini second-hand din Germania

Când vine vorba despre satisfacția resimțită de clienții auto din Germania, etalonul este reprezentat de statistica publicată anual de TÜV SÜD, ce reflectă cele mai multe dintre punctele forte sau vulnerabilitățile unui anumit model auto și cel mai bun raport calitate-preț auto. Cu cât mai puține defecțiuni manifestă un anumit model cuprins în studiul german, cu atât mai mult își va păstra valoarea de revânzare și va putea fi valorificat în eventualitatea unei revânzări. 

bmw seria 5

Concluziile inginerilor germani fluctuează de la un an la altul, așa că evoluția clasamentului este una continuă. Printre mărcile germane care au manifestat recent un număr mare de disfuncții se numără Mercedes-Benz C Class și E Class, Volkswagen Touran și Tiguan, Audi A8 sau BMW Seria 3, respectiv Seria 5. 

mercedes clasa e

mercedes clasa c

Ghidul de mai sus te poate ajuta să faci o achiziție care să aducă un plus de valoare în activitatea companiei, prin costurile de utilizare ale modelului ales. Cu atenție la detalii și cu studierea temeinică a istoricului de service, modelul potrivit va fi ușor de identificat.

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)