autovit.ro
B SECTIUNI

Cinci asiguratori reduc tarifele RCA pentru șoferii cu vârsta de până la 25 ani

Cinci companii de asigurare au anunțat că vor reduce tarifele pentru polițele RCA pentru șoferii tineri. După modificarea tarifelor de la începutul acestui an, șoferii cu vârste de până la 25 de ani trebuiau să plătească sume considerabile pentru polița RCA și mulți au decis să își treacă automobilul pe numele părinților sau bunicilor pentru a avea tarife mai bune. Noua modificare de preț a intrat în vigoare la 1 martie anul curent.

De la începutul lunii martie, șoferii cu vârste de până la 25 de ani vor putea achiziționa polițe RCA la prețuri mai mici. Cel puțin cinci societăți de asigurare vor practica tarife mai mici față de cele anunțate inițial pentru această categorie de vârstă. Anunțul a fost făcut în cel mai recent comunicat de presă emis de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Cele cinci companii care vor reduce tarifele RCA pentru șoferii tineri sunt City Insurance, Astra, Euroins, Generali și Allianz. Modificarea tarifelor a fost posibilă după ce ASF a permis schimbarea tarifelor pentru a doua oară în acest an.

RCA_1Șoferii cu vârste de până la 25 de ani plăteau prime de asigurare de până la cinci ori mai mari față de restul șoferilor. Conform noilor tarife, societățile de asigurări vor adopta modelul european ce implică polițe cu costuri de 2.2 ori mai mari față de restul categoriilor de vârstă. Tarifele mai mari pentru șoferii tineri sunt justificate prin riscul pe care aceștia îl prezintă. Probabilitatea ca aceștia să fie implicați într-un accident rutier este mai ridicată, statisticile arătând că aproape 40% din accidente sunt provocate de șoferii tineri, în timp ce conducătorii auto cu vârste de până la 40 de ani sunt implicați în 20% din accidente.

În urma modificărilor de tarife, societățile de asigurări nu vor înregistra pierderi, deoarece categoria de șoferi tineri nu este extrem de mare. În țara noastră, la finalul anului trecut existau aproape 50.000 de polițe RCA valabile emise pe numele unor șoferi cu vârste de până la 25 de ani. Asta înseamnă 1.5% din totalul polițelor RCA valabile la finalul anului trecut.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)