autovit.ro
B SECTIUNI

Citroen C4, la momentul bilantului

Astazi vom discuta despre o compacta franceza care s-a remarcat mai ales prin designul modern si solutiile tehnice nonconformiste, insa mai putin prin fiabilitate. Iar la final ne vom da seama daca Citroen C4 poate fi un partener de incredere si la varsta a doua…

C4_1

Lansat in toamna anului 2004, Citroen C4 a marcat un important salt calitativ pentru constructorul francez si a devenit in scurt timp un concurent redutabil in segmentul compact.

C4_2

Designul exterior original, aranjarea plansei de bord, sistemul de avertizare pentru depasirea benzii de rulare, precum si volanul revolutionar au fost argumente decisive pentru clienti. Pe langa aceste solutii tehnice ingenioase, utilizatorii unui Citroen C4 au mai apreciat suprafata vitrata de mari dimensiuni si confortul oferit pasagerilor care calatoresc pe bancheta. Pe lista de aprecieri au mai fost adaugate multitudinea spatiilor de depozitare pentru obiectele de mici dimensiuni, precum si volumul portbagajului suficient pentru necesitatile unei familii moderne. Un alt argument la varsta a doua ar fi gama performanta de propulsoare, din care se evidentiaza motorul turbodiesel 1.6 HDI de 110 CP puternic, fiabil si chiar economic.

C4_3

In exploatare au fost semnalate anomalii in functionarea instalatiei electrice, manifestate mai ales prin defectarea sistemelor de ridicare pentru geamuri. In plus au mai fost reclamate informatii eronate ale martorilor luminosi din bord ori desprinderi ale ornamentelor din habitaclu. La primele loturi de exemplare Citroen C4 au mai fost amintite zgomote ce provin de la sistemul de suspensie de pe puntea spate, precum si o problema la discurile de frana fata care generau vibratii resimtite in coloana de directie. Insa pentru acest viciu de fabricatie, constructorul francez a intervenit inlocuind reperele cu probleme inca din perioada de garantie. Iar cele mai multe defecte semnalate in exploatare au fost remediate in cursul anului 2006 si astfel unitatile fabricate in ultimii ani sunt mai fiabile si evident mai adecvate achizitionarii la valoare second hand.

Voi ce mai stiti despre aceasta prima generatie Citroen C4?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)