autovit.ro
B SECTIUNI

Citroen C5 Aircross este pregătit să atace Europa

Acum mai bine de un an, francezii de la Citroen prezentau lumii întregi noul Citroen C5 Aircross. Surpriza venea de la faptul că prezentarea a avut loc la Salonul Auto de la Beijing, iar mașina era destinată exclusiv pentru piața din China. Însă acum, C5 Aircross este pregătit pentru Europa.

 

Este foarte important de știut că SUV-ul francezilor este construit pe deja cunoscuta platformă EMP2, pe care PSA o utilizează pentru Peugeot 3008, 5008 și Opel Grandland X. Pentru C5 Aircross asta înseamnă că va fi disponibil doar cu tracțiune față, fără să existe posibilitatea în viitor de a avea un sistem de tracțiune integrală convențional.

Cu toate acestea, la fel ca și în cazul fraților de platformă, Citroen va introduce o versiunea plug-in hybrid, în care motorul electric va antrena puntea spate, astfel că mașina va dispune de un sistem de tracțiune integrală atipic. Versiunea plug-in hybrid va fi disponibilă abia în 2019.

Față de versiunea prezentată de Citroen în China, exteriorul este aproape nemodificat, însă este evidentă noua imagine de marcă a celei mai șic mărci franceze, pe care au adoptat-o toate noile modele. Notăm blocurile optice cu tehnologie LED, care conturează elegant silueta sofisticată.

La interior, C5 Aircross propune scaune extrem de confortabile, dimensionate generos, instrumente de bord înlocuite de un LCD de 12,3 inchi și un sistem multimedia cu conectivitate de top, inclusiv Apple CarPlay și Andoid Auto.

Pentru locurile din spate se poate comanda un sistem cu trei scaune individuale, care pot culisa înainte-înapoi pe o șină pentru a permite optimizarea spațiului interior între cel pentru pasageri și cel pentru bagaje. Astfel, în funcție de configurație, volumul util pentru bagaje variază între 580 și 720 de litri.

În ceea ce privește motorizările, C5 Aircross va beneficia de unități deja cunoscute în grupul PSA. Astfel, propulsoarele pe benzină sunt 1.2 PureTech cu 3 cilindri (130 CP) și 1.6 (180 CP), ambele fiind supraalimentate cu turbo. La capitolul diesel, clienții pot alege între 1.5 BlueHDi de 130 CP și 2.0 BlueHDi de 180 CP.

Versiunile de 180 CP sunt oferit standard cu o cutie automată cu 8 trepte, opțională la dieselul de 130 CP. Anul viitor, versiunea plug-in hybrid va avea un sistem cu o putere maximă de 230 CP și va asigura o autonomie electrică de 60 km.

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)