autovit.ro
B SECTIUNI

Citroen a lansat noul model C4 Cactus facelift

Citroen a decis introducerea unei versiuni puternic faceliftate a modelului C4 Cactus, renunțând în același timp la clasicul model C4. Modelul C4 Cactus devine astfel singura propunere a constructorului francez în segmentul hatchback-urilor compacte.

Prezentat drept un model complet nou, C4 Cactus se prezintă acum cu un look schimbat. Faceliftul prin care a trecut este unul important și are drept scop repoziționarea modelului hatchback drept singura ofertă a mărcii Citroen în segmentul C al pieței europene.

Clasicul Citroen C4 hatchback a fost eliminat din gamă, alături de crossoverul C4 Aircross, model ce nu s-a comercializat pe piața din România. Alături de noul C4 Cactus, în oferta Citroen rămâne și monovolumul C4 Picasso.

Noul C4 Cactus se prezintă cu un look proaspăt, integrat în actuala gamă Citroen. Partea frontală preia elemente de la modelul C3, iar în spate stopurile au un design similar cu cele de pe C4 Picasso. Constructorul a renunțat aproape în totalitate și la sistemul Airbumps, elementele de cauciuc ce protejau portierele, un element specific modelului C4 Cactus. Dacă la versiunea anterioară, aceste protecții acopereau o mare parte din portieră, acum, Citroen a păstrat doar câteva elemente în partea de jos a portierelor.

Noul C4 Cactus a primit și o suspensie nouă, iar la interior pot fi comandate scaune opționale cu un strat suplimentar de spumă pentru un confort sporit. Noul model va folosi și sistemul de suspensie hidraulică PHC.

Gama de motorizări rămâne la fel ca și la modelul anterior. Sunt disponibile propulsoare pe benzină din gama PureTech de 1.2 litri de 82 CP, 110 CP și 130 CP. Pentru cei care preferă motorina, Citroen oferă motorizarea 1.6 BlueHDI de 100 CP. Ulterior va fi disponibil și un diesel de 120 CP.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)