autovit.ro
B SECTIUNI

CNADNR anunță extinderea sistemului care depistează mașinile fără rovinietă

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a anunțat că va extinde sistemul automat de monitorizare video a drumurilor naționale pentru depistarea automobilelor care circulă fără rovinietă valabilă. De acum, șoferilor le va fi mai greu să circule fără să fie amendați.

 

Anul trecut, șoferii care au circulat pe drumurile din România au achiziționat roviniete în valoare de 252 de milioane de euro, ceea ce reprezintă o valoare mai mare cu 3 milioane decât în 2013. Sumele par foarte consistente, dar calitatea drumurilor și infrastructura în sine încă suferă foarte mult în România. În mod normal, aceste sume ar trebui folosite pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii existente.

 

Peste 220.000 de amenzi pentru circulația fără rovinietă în 2014

Mai mult, anul trecut au fost emise peste 220.000 de amenzi pentru cei care au circulat fără rovinietă valabilă, o valoare cu 17% mai mare decât acum doi ani. Este foarte curios că dintre acestea mai mult de 60% sunt contestate în instanță, din cauza sistemului care generează multe amenzi pe baza unor poze incomplete sau neclare, iar asta înseamnă bani pierduți pentru bugetele de stat. Valoarea amenzilor date este de 20 de milioane de euro, însă șansele ca acestă valoare să fie recuperată integral sunt aproape nule dacă ne raportăm la numărul uriaș de contestații.

Totuși, după un studiu care a scos în evidență locațiile ideale rovinieta 2015pentru montarea unui nou set de camere, CNADNR anunță că numărul acestora a crescut cu 15, ajungând acum la valoarea de 66 pe întreg teritoriul țării. Noile unități sunt montate în locații cheie și sunt foarte greu de ocolit. Până la finalul acestui an vor se vor mai monta încă 8 camere.

Printre drumurile care au primit un nou punct de supraveghere video se numără DN1 (acum cu un total de șase astfel de unități), DN72 (Ploiești – Târgoviște – Găești) sau DN15 (Turda – Târgu-Mureș – Bacau). Amenda pentru automobilele care circulă fără rovinietă valabilă este de 250 de lei și poate ajunge chiar la 4.000 de lei pentru camioane sau autobuze.

 

 

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)