autovit.ro
B SECTIUNI

CNADNR vrea să intre în era modernă: plata rovinietei și a taxei de pod se va putea face și online

Compania Națională pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania (CNADNR) vrea să dea posibilitate șoferilor de a putea plăti rovinieta online. În acest sens a lansat deja o licitație pentru dezvoltatea unui sistem informatic care să permită acest lucru.

Plata rovinietei și a taxei de pod de la Fetești a fost și este motiv de coșmar pentru șoferii din România. Taxa de pod se putea plăti doar în numerar la trecerea peste Dunăre, dar de mai bine de un an, CNADNR a introdus un sistem de plată prin SMS. Pentru a putea păși complet în secolul actual, Compania de Autostrăzi vrea să implementeze un sistem de plată online chiar pe site-ul CNADNR.

punct taxare autostrada

În acest sens, CNADNR a inițiat o licitație publică pentru achiziționarea unui sistem electronic capabil ce va permite plata online cu cardul bancar direct pe siteul CNADNR. În acest moment, pe lângă plata prin SMS, șoferii mai pot folosi diverse aplicații sau siteuri puse la dispoziție de către terți. De asemenea, rovinieta poate fi achiziționată din benzinării.

CNADNR a impus ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de 1 iunie 2016, iar valoarea contractului este de 131.625 lei fără TVA. Durata de implementare a sistemului este de 12 luni. Conform caietului de sarcini, Compania de Autostrăzi estimează că după implementarea sistemului se vor înregistra aproximativ 6.000 de tranzacții pe lună.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)