autovit.ro
B SECTIUNI

Cod galben de ceață? Ține cont de aceste sfaturi

Schimbarea anotimpului vine cu multe zile de ceață. De aceea, este important să ții cont de sfaturile de mai jos dacă pleci la drum lung și se anunță ceață. Iată câteva informații foarte utile.

 

  1. Verifică din timp condițiile meteo. Ceața este un fenomen care apare, de obicei, dimineața și seara, iar în mijlocul zilei aceasta persistă doar în zonele montane, cele de joasă altitudine sau cele de litoral. Dacă vrei să eviți acest fenomen planifică drumul în funcție de cele de mai sus.
  1. Păstrează o distanță mai mare față de mașina din față pentru a putea frâna în siguranță în cazul unui incident.
  1. Umiditatea din aer este mereu colectată de parbriz. Ajustează funcționarea ștergătoarelor pentru o vizibilitate optimă. Nu uita de lunetă.
  1. Folosește luminile într-un mod corect. Pe timp de ceață, folosește proiectoarele de ceață doar împreună cu faza scurtă. Dacă farurile se pot regla manual, atunci direcționează lumina cât mai spre jos. Nu utiliza faza lungă pentru că vizibilitatea va fi afectată negativ. Dacă vizibilitatea este redusă nu uita de lumina de ceață din spate. Totuși, nu o utiliza dacă nu este nevoie sau dacă se merge în coloană, deoarece este foarte deranjantă pentru cei din spate.

ceata faruri

  1. Păstrează banda de mers. Chiar dacă îți oferă un sentiment de siguranță nu merge pe mijlocul drumului. Păstrează banda te de mers pentru a nu risca să vezi prea târziu mașinile din sens opus și să fie nevoie de manevre bruște.
  1. Ai grijă la animalele sălbatice. Dacă circuli pe ceață prin zone cu păduri ai grijă mai mare la animalele sălbatice. Acestea se simt în siguranță la adăpostul ceții, ceea ce le poate face să se aventureze pe drum.
  1. Dacă temperatura este aproape de negativ, umiditatea din aer poate îngheța la contactul cu diferite suprafețe. Astfel poate să apare poleiul. Verifică regulat nivelul de aderență al mașinii tale atunci când acționezi frânele. Frânează mereu progresiv și aplică regula de la punctul doi.
  1. Dacă vizibilitatea este foarte proastă și ești prea obosit nu evita să oprești pentru câteva minute. Nu uita să pornești luminile de avarie dacă ești în apropierea drumului.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)