autovit.ro
B SECTIUNI

Compacte mai noi de 2010 cu motorizări diesel de cilindree mică

Majoritatea modelelor din clasa compactă sunt echipate cu motoare diesel de cilindree redusă. Acestea au un preț de achiziție corect și oferă un raport optim între performanțe și consum. Cea mai întâlnită cilindree este cea de 1,6 litri și este prezentă la cei mai importanți jucători de pe piață. Mai jos analizăm cele mai importante modele care intră în această categorie.

 

Volkswagen Golf 1.6 TDI

Primul model din listă și cel mai apreciat din clasa compactă este VW Golf. Acesta oferă un echilibru foarte bun între dimensiunile exterioare compacte, spațiul interior generos, trenul de rulare echilibrat și modul plăcut în care se conduce. Motorizarea 1.6 TDI a înlocuit în gamă vechiul 1.9 TDI și are acceași putere ca și unitatea din urmă, adică 105 CP. Aceasta funcționează rafinat, este silențioasă și poate fi extrem de economică, indiferent de traficul prin care este utilizată. Nu este foarte dinamică, dar nici foarte lentă. Pe piața second-hand prețurile pentru un VW Golf 1.6 TDI mai nou de 2010 pornesc din jurul valorii de 7.500 de euro.

 

Ford Focus 1.6 TDCI

Dieselul 1.6 TDCI de pe Ford Focus este un motor extrem de comun și este oferit în versiunile de putere de 110 CP/115 CP. Focus este un model foarte plăcut de condus, cu un tren de rulare ce oferă multă agilitate, dar și un nivel bun de confort. Dieselul este foarte economic și destul de elastic în traficul urban. Pe piața mașinilor SH, Ford Focus 1.6 TDCI are prețuri mai mici decât cele de la Golf, care pornesc de la circa 6.500 de euro.

 

opel astraOpel Astra 1.7 CDTI / 1.3 CDTI

Opel oferă la Astra două opțiuni pentru motorizarea de clindree redusă. Mai comun pentru piața noastră este 1.7 CDTI. Oferit în mai multe versiuni de putere (110 CP, 125 CP, 130 CP), propulsorul 1.7 CDTI este economic, dar funcționează destul de zgomotos și trebuie turat mai mult decât un diesel normal pentru atingerea cuplului maxim și a puterii maxime. Fratele său mai mic 1.3 CDTI este extrem de economic, dar nu poate avea pretenții dinamice deloc, cilindreea foarte mică fiind pusă în dificultate de masa mare a mașinii. Astra este un model foarte confortabil, însă deși este mare la exterior, nivelul de spațiu interior este doar în media clasei. Prețurile pentru Astra 1.3 CDTI pornesc de la circa 6.500 de euro și continuă cu aproximativ 6.700 de euro pentru versiunea 1.7 CDTI de 110 CP.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)