autovit.ro
B SECTIUNI

Compania Astra Asigurări va intra în faliment și nu mai are autorizație de funcționare

Autoritatea de Asigurare Financiară a solicitat intrarea în faliment a companiei de asigurări Astra. Astra Asigurări are 1.8 milioane de clienți și 2.5 milioane de polițe valabile. Dacă doresc, clienții își pot denunța polițele și vor recupera o cotă parte din valoarea lor până la declanșarea procedurii de faliment.

În cadrul unei conferințe de presă, Autoritatea de Asigurare Financiară a anunțat că a solicitat instanței intrarea în faliment a companiei Astra Asigurări. Compania controlată de omul de afaceri Dan Adamescu nu a reușit să atragă capitalul solicitat de 425 milioane de lei din partea investitorilor. Decizia Consiliului ASF a fost luată din cauza întrunirii celor trei condițiie legale care definesc starea de insolvență: incapacitatea de plată a datoriilor cu disponibilități bănești, scăderea marjei de solvabilitate și imposibilitatea restabilirii situației financiare a societății în cadrul procesului de redresare.

asigurare-rca

Instanța se va pronunța în termen de 10-15 zile, iar după declanșarea procedurii de faliment, despăgubirile acordate asiguraților vor fi plătite de Fondul de Garantare. Asigurații au posibilitatea să denunțe polițele și să primească înapoi de la asigurator o cotă parte din primele de asigurare, dacă operațiunea are loc până când instanța va decide falimentul companie. Ulterior solicitarea trebuie făcută la Fondul de Garantare a Asiguraților.

“Până la momentul când vom avea decizia judecătorească a falimentului, Astra preia în continuare şi gestionează dosarele de daune pe care le primeşte, achitând despăgubirile. Până când Fondul de Garantare va prelua dosarele de daune, clienţii se vor adresa către Astra, deci dosarele se înregistrează”, a declarat Carmen Radu, preşedintele FGA.

Președintele ASF, Mișu Negrițoiu a declarat în cadrul conferinței de presă că Fondul de Garantare are capacitatea de a acoperi despăgubirile acordate clienților companiei Astra. Astra are în acest moment cereri de despăgubire în valoare de 76 milioane de lei.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)