autovit.ro
B SECTIUNI

Conceptul Mercedes-Benz GLB anunță un nou model SUV în gama constructorului german

La Salonul Auto de la Shanghai, Mercedes-Benz a anunțat lansarea conceptului SUV numit GLB. Acesta va deveni model de serie cel mai probabil la începutul anului viitor.

Mercedes-Benz a publicat primele imagini cu conceptul SUV GLB. Acesta anunță un viitor model de serie ce va fi disponibil inclusiv în varianta cu șapte locuri. Mercedes își anunță astfel intenția de a mări numărul de modele SUV din actuala gamă.

Noul concept Mercedes-Benz GLB a fost prezentat într-o versiune foarte apropiată de producția de serie.

Dezvoltat pe platforma modelului Clasa A, GLB este un SUV compact ce se va poziționa în actuala gamă între modelele GLA și GLC. Noul SUV Mercedes-Benz GLB are o lungime de 4.634 mm, fiind cu 217 mai lung decât actualul GLA. Modelul poate fi echipat cu cu șapte locuri.

Designul exterior preia elemente de la noua clasă G, abordând un look suficient de dur, dar și de la GLS cu un calandru de dimensiuni mari și blocuri optice încadrate în actualul stil de design Mercedes.

Interiorul preia tema lansată de modelele Clasei A și B, cu prize de aer rotunde, bord complet digital și sistem infotainment MBUX.

Conceptul este animat de un propulsor pe benzină de 2.0 litri ce oferă 224 CP și 350 Nm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj 8G-DCT și a sistemului de tracțiune integrală 4Matic.

Versiunea de serie va prelua cel mai probabil motorizările disponibile pentru actuala Clasă A. De asemenea, este posibilă și producția unei versiuni performante vândută sub marca Mercedes-AMG.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)