autovit.ro
B SECTIUNI

Noul Chevrolet Corvette ZR1 – un american ce țintește titlul de supercar

Sub deviza “Regele s-a întors”, Chevrolet a lansat cel mai puternic, cel mai rapid și cel mai performant model Corvette din istoria sa în cadrul Salonului Auto din Dubai. Iată toate detaliile despre Corvette ZR1.

Pentru că un supercar te duce imediat cu gândul la valori de putere record, trebuie să începem cu această cifră. Noul Corvette ZR1 a primit cea mai nouă evoluție a motorului LT5 care, cu ajutorul unui compresor mecanic, dezvoltă 755 CP. Mai mult, datorită configurației V8 și a cilindreei de 6,2 litri, unitatea reușește să impresioneze prin valoare de cuplu maxim, de 969 Nm. Față de vechea generației a propulsorului, pentru specificațiile LT5 s-au adus modificări asupra intercoolerului, cu 52% mai mare și s-a implementat un sistem de injecție dual, cu injecție directă și indirectă.

În ceea ce privește transmisia, noul ZR1 este disponibil cu o cutie manuală cu 7 trepte și, în premieră, cu una automată ZF cu 8 trepte, capabilă să reziste fără probleme la uriașele forțe transmise de motor.

Pentru ca uriașa putere să poate fi utilizată eficient, inginerii Chevrolet au lucrat intens la capitolul aerodinamică și au oferit un pachet care asigură o apăsare uriașă la sol, dar care permite atingerea unei viteze maxime de 338 km/h. Sunt oferte două pachete aerodinamice distincte, configurate special pentru apăsare mai mare la sol sau pentru atingerea unei viteze maxime mai mari. La fel ca și la vechea generație, ZR1 are parte de un tren de rulare extrem de performant, cu amortizoare magnetice adaptive.

Deși Chevrolet nu a anunțat nimic în ceea ce privește accelerația 0-100 km/h sau alte performanțe dinamice, este de așteptat ca ZR1 să devină un etalon în gama modelelor supersport, așa cum a fost, pentru multă vreme, și predecesorul său. Vânzările vor debuta în primăvara anului viitor, moment până în care vor afla și alte informații despre noul Corvette ZR1.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)