autovit.ro
B SECTIUNI

Cu ce noutăți a venit Tesla pe piață și ce trebuie să știi despre noul Cybertruck

Anul 2019 a fost unul plin pentru compania americană Tesla, care a reușit să rezolve multe dintre problemele majore cu care se confruntă, să acapareze noi piețe și să surprindă întreaga planetă cu inovațiile sale. 

Este deja știut faptul că producătorul american surprinde continuu prin tehnologiile sale inovatoare, iar în anul 2019, acesta nu a făcut excepție de la regulă, reușind să acapareze un nou public, să-și mărească semnificativ capacitatea de producție a automobilelor și, tocmai la finalul anului, să șocheze pe toată lumea. Iată principalele noutăți cu care Tesla a venit pe piață în anul 2019. 

Tesla Model Y

Tesla Model Y

În martie 2019, excentricul co-fondator al Tesla, Elon Musk, prezenta publicului larg Model Y, primul lansat în acel an. După spusele sale de atunci, producția autoturismului va începe în anul 2020, iar autonomia mașinii va putea ajunge până la 480 de kilometri. Potrivit multor jurnaliști auto, Model Y nu este altceva decât un Model 3 mai mare, însă Musk a încadrat noul produs al Tesla în categoria SUV-urilor cu o manevrabilitate similară cu cea a unei mașini sport. 

Prețul Model Y

Deși mașinile vor putea fi livrate cumpărătorilor începând cu toamna acestui an, Musk a anunțat că, în primă instanță, vor fi comercializate doar modelele Long Range, Dual Motor AWD și Performance, al căror preț pleacă de la 47.000 de dolari și ajunge la 60.000 de dolari. Pentru modelele Standard range, de 37.000 de dolari, doritorii vor avea de așteptat până în 2021.

Cu toate că se aseamănă din multe puncte de vedere cu Model 3, Tesla Model Y rămâne o opțiune extrem de convenabilă pentru persoanele care își doresc o mașină electrică spațioasă, cu o autonomie mai mare și ușor de condus. 

Tesla Cybertruck 

Tesla Cybertruck

În noiembrie 2019, același Elon Musk a lansat mașina care urma să surprindă pe toată lumea și anume, Tesla Cybertruck. Pentru prima dată în istoria tinerei companii americane, care își obișnuise deja publicul cu designul convențional și rotunjit al mașinilor produse, se lansa un model cu forme total nonconformiste, desprins parcă dintr-un film SF. 

În ciuda designului, Cybertruck este o inovație atât în industria mașinilor electrice, cât și în întreaga industrie auto. De asemenea, șasiul Cybertruck este diferit de cele ale fostelor modele de Tesla, iar caroseria este extrem de solidă. S-ar putea spune că noua mașină este dedicată unei noi categorii de public, care își dorește un vehicul fiabil, încăpător și cu o autonomie cât mai mare.    

Citește și: 5 modele de Tesla pe Autovit.ro

Prețul și specificațiile Cybertruck 

Chiar și interiorul Cybertruck este diferit de restul vehiculelor cu care ne-a obișnuit producătorul american. Bordul este cât se poate de simplist, fiind echipat cu un volan similar cu cel întâlnit pe Tesla Roadster 2020 și cu un display comparativ cu cel de pe Model 3. Lipsa elementelor interioare de decor este compensată de spațiul generos pe care mașina îl oferă, atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Bena din spate are 2 metri lungime și poate căra pâna la 1,5 tone, iar habitaclul poate găzdui fără probleme până la 6 pasageri. 

Preturi Tesla

Potrivit Tesla, Cybertruck va fi disponibilă pe piața americană în trei versiuni, respectiv: 

  • Single Motor RWD: modelul cu un singur motor, pe puntea spate, care va putea ajunge de la 0 la 96 km/h în 6,5 secunde. Conform producătorului, modelul de bază va avea o autonomie totală de până la 400 de kilometri și va avea o capacitate de tractare de până la 3,4 tone. Prețul unui Single Motor RWD va fi de 39.900 de dolari.
  • Dual Motor AWD: versiunea de mijloc a Cybertruck va fi dotată cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. Mașina va avea tracțiune integrală și poate ajunge de la 0 la 96 km/h în aproximativ 4,5 secunde. La acest model va crește autonomia, care va ajunge la 482 de kilometri, capacitatea de tractare, care va ajunge la 4,5 tone, însă și prețul, care este de 49.900 de dolari. 
  • Tri Motor AWD: modelul de top al Cybertruck va fi dotat cu 3 motoare, iar autoturismul va avea tracțiune electrică. Totuși, Tesla nu precizează și modul în care vor fi poziționate motoarele. Tri Motor AWD vine cu o autonomie de 800 de kilometri, o accelerație 0-100 realizată în 2,9 secunde și o capacitate de tractare de 6,35 tone. Totuși, specificațiile de top vin cu un preț de top, care ajunge la 69.900 de dolari. 

Citește și: Totul despre incarcarea unei masini electrice: durata, tipuri de acumulatori si categorii de statii de incarcare

Clienții de pe piața americană pot face deja precomenzi pentru Tesla Cybertruck, iar pentru aceasta vor trebui să plătească un avans de doar 100 de dolari. Din păcate, Tesla nu a precizat dacă Cybertruck va fi disponibil pe piața din Europa. 

Anul 2019 a fost unul de succes pentru Tesla, în care producătorul american a reușit să uimească la toate capitolele, confirmând încă o dată că este un producător avangardist, care poate să livreze mașini performante și cu un design reușit. Rămâne să vedem ce planuri are producătorul american pentru acest an.

Sursa Foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)