autovit.ro
B SECTIUNI

Cum alegi cele mai bune camere video auto

Camerele video auto, cunoscute și sub denumirea de camere dash, sunt soluții tot mai populare prin care îți poți monitoriza mașina. Fie că îți dorești să înregistrezi eventualele accidente din trafic, să vezi cum conduce copilul tău care abia și-a luat carnetul, fie că îți dorești să filmezi peisajele din timpul călătoriilor, o cameră video auto te poate ajuta.

Există o mulțime de modele pe piață, cu funcții și specificații diferite, de aceea îți venim în ajutor cu câteva recomandări. Iată ce ar trebui să verifici înainte de a-ți alege camera video pentru mașină.

De ce să ții cont atunci când îți iei o cameră video auto

Atunci când mergi la cumpărături, trebuie să iei în considerare câteva aspecte clare ale camerelor video auto: 

  • Câmpul vizual pe care îl acoperă – cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Îți vei dori să ai o suprafață cât mai extinsă pe care camera s-o acopere în fața mașinii. Să poată surprinde toți participanții la trafic din fața ta, atât de pe stradă, cât și de pe trotuar.  
  • Rata de frame-uri – pentru că vei folosi camera în mișcare, dispozitivul trebuie să fie capabil să înregistreze cât mai fluid, fără a avea cadre neclare sau lipsă. Cu cât ratele sunt mai ridicate, cu atât este mai bine. Ca regulă, o cameră video auto ar trebui să înregistreze la cel puțin 30 de frame-uri pe secundă.  
  • Temperaturile la care funcționează – cu toate că poate nu acorzi importanță prea des acestui aspect, în cazul camerelor video auto, n-ar trebui să-l ignori. Dacă locuiești într-o zonă cu temperaturi extreme, unele funcții ale camerei ar putea fi afectate. Ecranele și bateriile au cel mai mult de suferit atunci când este foarte cald sau foarte frig. 
  • Gândește-te unde o vei monta – asigură-te că ai un parbriz care nu reține umezeala, în cazul în care îți dorești să lipești camera de el. Nu folosi adezivi permanenți care ți-ar putea afecta bordul mașinii.
  • Spațiul de stocare – camerele video auto vin în general cu ecran tactil încorporat pe care poți urmări imaginile înregistrate și poți face setările. Cele mai multe dintre camere au spații de stocare integrate, la care poți adăuga carduri microSD de diferite capacități.
  • Opțiuni de conectare – Unele camere video auto au și Wi-Fi, prin care te poți conecta la ele cu telefonul. Astfel, vei avea posibilitatea de a le controla și de la distanță și de a-ți descărca filmările mai rapid. 

Vezi 👉 AICI oferta noastra de AUTOTURISME

Camerele video auto utile in caz de accidente

Camerele video auto, utile în caz de accidente

Mulți dintre șoferi își achiziționează camere video auto pentru a surprinde accidentele din trafic și pentru a folosi imaginile să-și demonstreze nevinovăția. Cele mai multe dintre camerele dash te vor ajuta să le folosești în acest scop.

Există, însă, și funcții extra pe care unele dintre ele le asigură. Una dintre ele se numește Înregistrarea în caz de urgențe și activează un senzor ce detectează automat șocurile din timpul accidentelor. Această funcție pornește înregistrarea automată și previne ștergerea accidentală a acelor imagini. 

De asemenea, și GPS-ul încorporat îți poate fi util. Softul camerei îți va arăta informații legate de viteza de deplasare și de zonele prin care treci. Cu toate că prețul ar putea fi destul de mare pentru o funcție pe care o poate îndeplini și telefonul tău, camerele cu GPS încorporat rămân o alegere bună, mai ales dacă o altă persoană conduce mașina și vrei să-i verifici traseul.

De asemenea, nu vei mai avea nevoie să te conectezi la datele mobile, iar în cazul unei avarii poți comunica serviciilor de asistență punctul în care te afli, chiar dacă nu ai semnal. 

Vezi categoria noastra de ▶️ PIESE

Camerele video auto cu dubla monitorizare

Camerele video auto cu dublă monitorizare

Camerele video auto cu dublă monitorizare pot înregistra simultan imagini atât din exteriorul, cât și din interiorul mașinii. Vei vedea în același timp și traficul, și pasagerii din autoturism. O altă specificație importantă, dar care te va costa bani în plus, este capacitatea de a filma noaptea la calitate înaltă. Toate camerele video auto au senzori de noapte dedicați, atât că unii pot fi mai performanți, iar acest lucru se va resimți în prețul de achiziție.

Acestea sunt principalele elemente de care trebuie să ții cont în momentul în care te-ai hotărât să îți cumperi o cameră video auto. 

Citește și 👉 Semnul de circulație bike box: ce este, ce înseamnă, amenzi pentru nerespectare

Sursa foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)