autovit.ro
B SECTIUNI

Cum să răcești rapid interiorul mașinii pe vreme caniculară

Modalitatea prin care răcești interiorul unei mașini care a stat pentru vreme prelungită la soare poate avea un impact sensibil asupra eficienței cu care scade temperatura. Dacă respecți câteva reguli simple, interiorul mașinii tale va deveni mai plăcut rapid din punct de vedere termic. Specialiștii în domeniul sistemelor de climatizare pentru mașini au testat ce variantă oferă cel mai optim rezultat atunci când vrei să răcești rapid interiorul mașinii. Iată ce recomandă ei.

 

În primul rând, este recomandat să deschizi toate geamurile, cât mai mult posibil, pentru ca aerul fierbinte de la interior să se ventileze rapid. Astfel, temperatura poate scădea rapid în doar câteva secunde. Acest prim pas este important și din punct de vedere al sănătății, deoarece plastice de la interior pot emana substanțe toxice atunci când sunt direct expuse la soare sau la temperaturi înalte. Lasă geamurile deschide pentru câteva zeci de secunde.

Următorul pas este să pornești sistemul de aer condiționat al mașinii și să activezi recircularea. Astfel, aerul mai rece de la interior va fi răcit cu mai multă ușurință decât cel fierbinte de la exterior. Totuși, înainte de a activa recircularea permite aerului rece să răcească conductele de ventilație supraîncălzite.

Pentru că în primele minute aerul condiționat nu poate face față cu geamurile închise, poți rula cu geamurile ușor deschise. Asta până începi să simți că aerul rece are un impact asupra temperaturii de la interior.

aer conditionat

În momentul în care temperatura este plăcută poți dezactiva sistemul de recirculare pentru ca interiorul să primească aer din exteriorul mașinii. Nu uita să reglezi ventilația la un nivel plăcut și evită ca aeratoarele să sufle aer foarte rece direct spre pielea ta. Ideal este ca gurile de ventilație să fie îndreptate spre partea de sus, ca aerul rece să circule de sus în jos în interior mașinii.

O altă recomandare importantă se referă la trecerea bruscă și repetată de la o temperatură foarte joasă la una ridicată. Dacă sunteți în mașină pe distanțe lungi la temperaturi joase, iar afară este foarte cald, medicii recomandă ca temperatura de la interior să fie echilibrată treptat pentru a fi cât mai aproape de cea de la exterior înainte de a ajunge la destinație. Aproape de destinație, puteți deschide ușor geamurile, fără să opriți aerul condiționat. Astfel, temperatura și umiditatea se vor echilibra între interior și exterior.

 

 

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)